Davor Šuker u četvrtak izvjesno postaje jedini kandidat za predsjednika HNS-a

Utorak, 05. prosinca 2017. 10:02 Napisao  I. V.

Zna se koja je središnjica odlučila da Šimić nema šanse postati predsjednik ako je izborna baza Marijan Kustića dala podršku Šukeru

Davor Šuker
Davor Šuker


Davor Šuker ne izlazi u javnost tijekom kampanje za prikupljanje potpisa, aktualni predsjednik ne obilazi županijske saveze kao Dario Šimić.

Šuker očito nema potrebe lobirati u izbornoj bazi kao u prvom mandatu, kada je obišao sve županije u Hrvatskoj iako je bio jedini kandidat za predsjednika HNS-a.

Ovoga će puta Šuker će biti jedini kandidat bez ijedne prezentacije izbornog programa.

Dario Šimić zajedno sa suradnicima svojski se potrudio prezentirati svoje program, posjetio je sve dostupne županijske saveze i do utorka  dobio dva potpisa podrške (Split, Zadar).

 Do četvrtka, 7. prosinca, treba bi skupiti još sedam potpisa.
 
 Objektivno, Šimić od početka kampanje nije imao šanse skupiti devet potpisao, većina izborne baza odavno se opredijelila za Šukera unatoč izrazito negativnom imdižu aktualnog predsjednika HNS-a.

Dva su razloga zbog kojih  Šuker uživa povjerenje izborne baze.

Prvo, Dario Šimić  nema adekvatni društveno-politički status bez obzira što uživa povjerenje javnosti i drugo, Dario Šimić nije dio sustava HNS-a. Ne možeš postati predsjednik kućnog savjeta ako živiš na drugoj adresi.    
 
 Šuker će ostati predsjednik HNS-a, ali će njegov idući mandat biti dodatno opterećen sve većim nezadovoljstvom javnosti i spoznajom da izborna baza nije baš tako jedinstvena kao što se čini.

 Nije Šukerova briga to što Dario Šimić nije mogao skupiti dovoljan broj potpisa podrške nego to što je predsjednik Ličko-senjske županije Marijan Kustić imao podršku desetak županijskih saveza prije nego što je odlukom središnjice odlučeno drugačije.
 
 Zna se koja je središnjica odlučila da Šimić nema šanse postati predsjednik ako je izborna baza Marijan Kustića dala podršku Šukeru.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.