DAVOR ŠUKER Predsjednički mandat odradit ću do kraja!

Utorak, 31. prosinca 2019. 12:14 Napisao/la  SC

Plasmanom na Europsko prvenstvo ostvarili smo dvostruko veći budžet otkad Savez posluje, 58 milijuna eura, kaže predsjednik HNS-a

Davor Šuker
Davor Šuker

Predsjednik HNS-a Davor Šuker nije izgubio ovlasti koliko je izgubio utjecaj u savezu.

Najbolji primjer je neuspio Šukerov pokušaj smjene bivšega U-21 izbornika Nenada Gračan. Izvršni odbor prvo je osujetio njegov pokušaj, a onda smijenio Gračana nakon prvoga negativnog rezultata.

Medijske spekulacije da Šuker neće dočekati kraj mandata za sada ostaju samo spekulacije:

– Odradit ću mandat do kraja. Iza mene su činjenice: treći na svijetu kao igrač, drugi na svijetu kao predsjednik. Gdje god se pojavim, u bilo kojem dijelu svijeta, ljudi me pitaju: “Kako vi to u hrvatskom nogometu uspijevate?” Mi smo svjetski unikat. S najmanje novca napravimo najviše. To je čudo. Znate da samo deset utakmica reprezentacije godišnje donosi novac, a sve ostalo je trošak, kzao je Šuker za Večernji list.

Štoviše, Šuker tvrdi da mu izvršni direktor Marijan Kustić nije prijetnja kao što se kuloarski nagađa:

- Naš odnos je odličan, tvrdi Šuker.

Reprezentacija se ponovo plasirala u završnicu jednog velikog natjecanja što je presudno za budžet jedinog hrvatskog saveza koji je potpuno financijski neovisan.

- Plasmanom na Europsko prvenstvo ostvarili smo dvostruko veći budžet otkad Savez posluje, 58 milijuna eura. Županijskim savezima svake godine dajemo znatnu financijsku pomoć, pomažemo im u opremi i obnovi infrastrukture. Ove godine smo izdvojili 18 milijuna, a za iduću planiramo četiri milijuna kuna, redovno pomažemo ženskim i malonogometnim klubovima, uskoro kreće projekt gradnje 105 igrališta s umjetnom travom, po pet u svakoj županiji, prvo će biti u Varaždinu, naglšava Šuker.

Gradnja nacionalnog stadiona nije ingerencija HNS-a nego države, ali:

- Mi kao Savez možemo povući dosta novca iz Uefe i Fife, ali potrošimo ga na sve druge projekte i, ali da, treba nam stadion kapaciteta 22-23 tisuće ljudi, ništa više. A gdje će on biti, čije će ime nositi, ne zanima me. Zamislite kako je našim igračima koji u Europi igraju na najvećim stadionima kada dođu ovamo igrati, naglašava Šuker.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.