DAVOR ŠUKER

Vrijeme će pokazati tko je u pravu

Petak, 06. travnja 2018. 18:32 Napisao/la  SC

Novi travnjaci bit će hibridnog tipa

Davor Šuker
Davor Šuker

 Davor Šuker i Damir Vrbanović obratili su se novinarima nakon Skupštine HNS-a, predsjednik HNS-a prvo je prokomnetirao američku turneju:

- Dobili smo brojne čestitke, bila je to prekrasna priča, viđene su kockice diljem SAD-a. Najvažnije je da smo bili uspješni, da HNS u financijskom plusu. Možda smo jedino trebali igrati s Meksikom prvu utakmicu, ali oni su već bili dogovorili utakmicu s Islandom. Američka turneja je uspjela u potpunosti, jedino bismo promijenili onih 0:2 protiv Perua. Izbornik Dalić uživa naše puno povjerenje i potporu, Izvršni odbor je zadovoljan i radimo sve kako bi atmosfera bila dobra i protiv Brazila i Senegala te naposljetku i u Rusiji, rekao je Šuker.

Potvrđen je završetak natječaja za obnovu prvoligaških igrališta i HNS je spreman za pokretanje projekta.

- Novi travnjaci bit će hibridnog tipa, slični onom na Rujevici i bit će spremni za početak nove sezone. Neki će biti i grijani, što će donijeti dodatnu kvalitetu, pa čak i omogućiti reprezentaciji da igra diljem države. Naravno da se nećemo zaustaviti na ovih šest terena, nakon čega slijede nove faze. Pomagat ćemo u brojnim sredinama, sufinancirat ćemo projekte, a zapanjujuća je činjenica koliko nedostaje sugovornika u lokalnim samoupravama. Oni imaju toliko svojih problema... svjesni smo gdje živimo, ali radimo koliko možemo. Grade se i nekolicina nogometnih centara, ima ljudi koji su voljni ulagati, rekao je Damir Vrbanović.

- Trebalo bi pitanja o infrastrukturi postavljati i lokalnim političarima. HNS nije građevinska tvrtka, mi dobivamo dio novca od Fife i Uefe, ali ulažemo svoj novac u infrastrukturu. Osigurali smo milijun eura za stadion u Gunji i sagradili smo nekoliko terena na poplavljenim područjima, a trebale su četiri godine. Nažalost, vidjeli ste kako je završilo sa Sveticama. Svi savezi u okruženju dobivaju novac od Hattricka i završavaju projekte, a krivo mi je što nije u centru Zagreba napravljen lijep stadion, porezni bi obveznici dobili lijep projekt. Izgubili su i Grad Zagreb i Hrvatska, ali drago mi je da ćemo taj novac ipak iskoristiti za terene, smatra Šuker.

Na Skupštini HNS-a nije bilo predstavnika Hajduka.

- Žao mi je što se više ne istražuje svastika na Poljudu i što ćemo protiv Engleske morati igrati pred praznim tribinama. Na to su se žalili i sami Englezi. Znamo Hajdukova i znamo svoja razmišljanja, ali ako se Hajduk ne odazove niti na jedan od deset poziva, onda očito postoji problem. Vrijeme će pokazati tko je u pravu. Svi uvijek mogu naći nešto što ih smeta, a nas raduje što Hajduk jača iz godine u godinu. Ni u drugim zemljama nije sve idealno ili jednoglasno, a HNS se nikada neće umoriti pomagati nogometu, smatra Šuker.

- Žao nam je što predstavnici Hajduka nisu došli, Skupština je mjesto gdje i Hajduk može izreći svoje stavove. Primjerice, Dario Šimić otvoreno je pristupio HNS-u i njegovi su dobronamjerni komentari, pa i kritike, dobro prihvaćeni. Hajduk je sve rekao svojim priopćenjem, oni se ne mire s rezultatima izbora i odlukama nadležnih tijela, ali to je gubitak za sve ljubitelje nogometa i sporta. Naravno da ćemo se uvijek truditi naći zajednički jezik - bez obzira na situaciju pokušavamo razgovarati s predstavnicima Hajduka i Splita. Upornim odbijanjem najviše štete sebi, svojim navijačima i svojoj regiji, zaključio je Vrbanović.