Damir Vrbanović uhićen, Ante Kulušić proziva političare, djelatnici USKOK-a ušli u HNS

Srijeda, 18. studenog 2015. 13:25 Napisao/la  SC

Sve je to politika, ovo je sramota za državu. Na dan Vukovara radi se spektakl. Sve što se događalo u Vukovaru danas će se zaboraviti, kaže Kulušić


Izvršni predsjednik HNS-a Damir Vrbanović uhićen je u zagrebačkoj zračnoj luci zbog novih USKOK-ovih sumnji u korupciju i nezakonitosti za koje se još terete izvršni predsjednik Dinama Zdravko Mamić i još tri osobe među kojima je Mario, sin Zdravka Mamića. Uhićeni su sudjelovali u sumnjivim transferima Mamićeve agencije MSA, navodno su nezakonito zaradili 78 mil. kuna

Vrbanović je u zračnu luku stigao čarter letom iz Rostova, gdje je hrvatska nogometna reprezantacija sinoć u prijateljskoj utalmici pobjedila Rusiju. Dočekali su ga policajci u civilu s kojima je otišao nakon preuzimanja prtljage.

Član IO HNS-a Ante Kulušić, inače član HDZ-a koji se pasivizirao nakon štO je ispao sa svih lista uoči parlamentarnih izbora, ovako je prokomentirao uhićenje:

- U kakvoj državi mi živimo kad se to na ovakav dan radi. Ne znam tko je uhićen, a tko ne, ali ovo je sramota. Sve je to politika, ovo je sramota za državu. Na dan Vukovara radi se spektakl. Sve što se događalo u Vukovaru danas će se zaboraviti. Ozbiljna djela su se mogla staviti na teret i jučer ili sutra, rekao je Kulušić.

Predsjednik HNS-a Davor Šuker nije bio u čarter zrakoplovu koji se vratio u Zagreb, a HNS se oglasio sljedećim priopćenjem:

Hrvatski nogometni savez ovim putem obavještava zainteresiranu javnost te predstavnike medija kako su u srijedu 18. studenoga u ranim jutarnjim satima u prostorije Saveza ušli djelatnici PN USKOK-a.

Hrvatski nogometni savez pravodobno će obavještavati javnost s novim informacijama te daljnjim odlukama putem službene internetske stranice Saveza.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.