DAMIR VRBANOVIĆ TVRDI

Nismo fantomska organizacija sa Sicilije

Petak, 05. prosinca 2014. 13:28 Napisao/la  SC

Nije slučajno da su se svi županijski savezi oglasili o situaciji u nogometu

Damir Vrbanović pojavio se pred novinarima zajedno s predsjednicima i tajnici županijskih saveza. Izvršni predsjednik HNS-a istaknuo je jedinstvenu stav nogometne organizacije:

– Nogometna organizacija nije mirno pratila ovu hajku nakon posljednjih događaja. Također, nije slučajno da su se svi županijski savezi oglasili o situaciji u nogometu. Od njih sam dobio čitav niz prijedloga da se i HNS oglasi. Oni su nogometna vlada, oni vode brigu o 1608 klubova. Mi nismo fantomska organizacija nastala na Siciliji kako nas često etiketiraju. To je odvratna objeda s kojom se nitko iz HNS-a ne slaže. Ovo su ljudi koji su volonteri u županijskim savezima i svojom pojavom ovdje žele poručiti da su uz HNS i da pružaju potporu vodstvu saveza. Svih njih 21, rekao je Vrbanović.

Predsjednim Davor Šuker u Hrvatsku se vraća u subotu, što ne znači da je HNS obezglavljen:

– Svi su svjesni problema u hrvatskom nogometu i svi se danonoćno borimo s njima, kazao je Vrbanović i najavio sastanak čelnika HNS-a i Hajduka.

Bilo je riječi i o Udruzi prvoligaša za koju Vrbanović tvrdi da nije ugašena, a da pola klubova ne želi sudjelovati u njenom radu. NS Splitsko-dalmatinske županije zatražio je da se po hitnoj proceduri pristupi donošenju propisa da se Udruga izdvoji iz okvira saveza te da preuzme sva prava i obveze vezane za natjecanje u Prvoj HNL. Splićani dakle traže povratak "ugašene" udruge.