Damir Vrbanović: Ne mogu čelnici Hajduka zbog neostvarenih ambicija ligu nazivati lakrdijom

Utorak, 29. travnja 2014. 14:48 Napisao/la  SC

Zašto bi osobno Davor Šuker išao namještati jednu utakmicu, protežirati jedan klub? Da nakon dvije godine odem bez obraza, rekao je Šuker

Izvršni predsjednik HNS-a Damir Vrbanović reagirao je na izvaje Hajdukovih čelnika, koji su HNL nazvali lakrdijom.

- Ne možemo prijeći preko toga, samo iz razloga što iz tog kluba dolaze objede u trenutku kad taj klub ne stoji onako kako su oni očekivali. Ne ulazimo u razloge toga, ali ne prihvaćamo činjenicu da se problemi koji nastaju zbog nemogućnosti ostvarivanja svojih ambicija na sportskom polju, prebace na nogometnu organizaciju, posebno na. Ne zatvaramo oči nad određenim lošim suđenjem koje se dogodilo. Ne zatvaramo oči da su pojedini suci imali loš dan. Ali apsolutno se ne slažemo s činjenicom da se zbog dva dvojbena suđenja čitava Liga dovodi u pitanje i da ju se naziva lakrdijom. Očekuje se čišćenje liste sudaca i kontrolora, na nju trebaju doći oni koji su to zaslužili svojim radom. Stoga će doći do redukcije sudaca koji nisu opravdali povjerenje, rekao je Vrbanović.

- U ovom trenutku odgovorno tvrdim da niti jedna utakmica nije mogla biti dogovorena i ako netko zna i misli da su neke utakmice namještene, neka nam rado to kaže, jer mislim da smo pod mikroskopom i ne vjerujem da bi se itko upuštao, to odgovorno tvrdim kao predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza. Dajem svoju ruku, dajem svoju glavu, kad bi se znalo da je netko namještao. Nema protežiranih! Zašto bi osobno Davor Šuker išao namještati jednu utakmicu, protežirati jedan klub? Da nakon dvije godine odem bez obraza, rekao je predsjednik HNS-a Davor Šuker za Z1.

Damir Vrbanović najavio je kazne za verbalni delikt:

- U ovih nekoliko zadnjih kola tražit ćemo od disciplinskih organa da izriču sankciju bilo kome u bilo kojem trenutku i na bilo kojem mjestu. Nitko neće biti amnestiran, od trenera do predsjednika klubova, poručio je Vrbanović.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.