POVRATAK ALENA BOKŠIĆA

Bokšić uči nogomet da bi postao Štimčev pomoćnik

Subota, 19. svibnja 2012. 14:55 Napisao/la  Ivan Jelić

Alen Bokšić upisao Akademiju HNS-a jer mora imati trenersku diplomu

Jedan od ponajboljih hrvatskih igrača svih vremena, Alen Bokšić, vraća se nogometu nakon što se po završetku sjajne igračke karijere  sasvim "odmaknuo od baluna". Kratko vrijeme bio je dopredsjednik Hajduka 2007. godine,  u vrijeme kada je Branko Grgić bio čelni čovjek kluba.

Bokšić se upisao na Akademiju koju organizira HNS i koju vodi Vatroslav Mihačić, kako bi stekao diplomu nogometnog trenera. Igor Štimac koji figurira kao budući izbornik nogometne reprezentacije, otkrio je da bi mu Bokšić bio prvi suradnik. Osim toga Bokšić želi jednog dana samostalno voditi neku momčad, a da bi to mogao  treba imati trenersku diplomu.

 Bokšić je ostvario  igračku  karijeru u poznatim europskim klubovima, igrao je za Cannes, Olympique Marseille s kojim je u sezoni 1992/93 osvojio titulu prvaka Francuske kada je postigao  23 gola,  te Ligu prvaka. U Italiji je u dva navrata bio igrač Lazija, igrao je za Juventus s kojim je u sezoni 1996/97 osvojio Scudetto  i titulu najbolje svjetske nogometne momčadi, Svjetski kup. Karijeru je zaključio u dresu premierligaša Middlesbrougha.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.