Zoran Vulić: Rijeka na terenu treba dokazati da je favorit protiv Hajduka

Srijeda, 17. studenog 2021. 18:46 Napisao/la  T. B.
Zoran Vulić
Zoran Vulić

Jadranski derbi, ogled Rijeke i Hajduka koji se u nedjelju igra na Rujevici, ima mnogo poveznica kada su u pitanju treneri koji su vodili jednu i drugu momčad.

Jedan od njih je Zoran Vulić, trofejni trener Hajduka koji je svojoj trenerskoj karijeri bio na klupi Riječana.

Prije nego što smo popričali o skorašnjem derbiju na Rujevici nismo mogli ne spomenuti novi uspjeh hrvatske nogometne reprezentacije koja se pobjedom nad Rusijom na Poljudu izravno plasirala na svjetsko prvenstvo u Katar::

- Svaka čast i sve čestitke izborniku Daliću, njegovom stručnom stožeru, posebice igračima na pobjedi nad Rusiju i plasmanom na svjetsko prvenstvo u Katar. Ono što me je posebno fasciniralo je strpljivost Modrića i njegovih suigrača koje nije uhvatila nervoza iako desetak minuta prije kraja nisu imali rezultat koji ih je vodio u Katar. Strpljivo su gradili svoje akcije i autogol Kudrašjeva je upravio plod te njihpve strpljive igre. Cijeli susret po izuzetno teško travnjaku posebice u nastavku susreta kada je bio dobrano pod vodom, mljeli su suparnika i na kraju su ga uspjeli dotući, zaslužili su pobjedu, kaže Vulić.

U nedjelju se na Rujevici igra Jadranski derbi?

- Nisam nikada kao trener Hajduka izgubio od Rijeke, bilo da se igralo na Kantridi ili na Poljudu, u 10 utakmica koliko sam vodio momčad Hajduka u ogledima na Riječanima. Što se tiče nedjeljnog derbija Rijeka je samo papirnati favorit, to će trebati dokazati na travnjaku. Isto treba istaknuti da trener Goran Tomić radi više nego dobar posao. Koliko mu je ova reprezentativna pauza poremetila stranje u momčadi nakon što su bili u uzletu, vidjet ćemo u nedjelju, govori Vulić.

Kakvog Hajduka možemo očekivati?

- Teško je to u ovom trenutku kazati. Došao je novi trener Dambrauskas, koji voli napadački nogomet. Volio je isto Gustafsson, ali rezultat ga nije "poljubio" pa je morao otići. Trebalo bi Litavca pustiti da u miru radi. Iz osobnog iskustva znam da treneru Hajduku vrijeme nije saveznik, još manje da ima mira. Te dvije stvari nisu spojive sa željama navijača, naglašava Vulić.

Drmić ili Livaja?

- Drmić je klasični napadač "kiler" kojega samo zanima kako će poslati loptu u mrežu. Obrana Hajduka trebat će biti maksimalno koncentrirana od prvog sučevog zvižduka, jer njemu je dovoljan milimetar da pukne prema vratima suparnika. Livaja je drugi tip igrača, on je strijelac, ali isto tako voli asistrirati suigraču za gol, zaključio je Vulić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.