ZNANJE ILI SREĆA Marijan Pušnik nastavio uvoditi Franka Ohandzu radi pogotka u 90. minuti

Ponedjeljak, 01. kolovoza 2016. 09:16 Napisao/la  Ivan Jelić

U gradskom derbiju Ohandza je još jednom potvrdio da se radi o rasnom napadaču


Derbi Svetog Duje, dvoboj Splita i Hajduka koji je u nedjelju navečer odigran u Parku mladeži, pripao je klubu s Poljuda.

Pogodak Svetog Frane, kao što navijači Hajduka zovu Franka Ohandzu, u prvoj minuti sudačke nadokande donio je bijelima pobjedu. Trener Marijan Pušnik nastavlja sretan niz pozitivnih rezutata.

Na do sada odigranim utakmica u prvenstvu i u Europi Hajdukovci nisu blistali, više je bilo loših nego dobrih utakmica. Međutim, pobjede se nižu uz puno sreće ili znanja Pušnika, koji sve čini da bi se približio navijačima.

Da bi kupio navijače, slovenski strateg prije utakmice na trenerskoj kabini objesio je Hajdukov šal, izjave pred tv-kamerama daje s istim šalom oko vrata.

Davne 1982. godine trener svih trenera, Miroslav Ćiro Blažević, osvojio s Dinamom prvenstvo bivše države i zaludio navijače modrih sa svojim legendarnim bijelim šalom. Pušnik je danas Hajdukov Ćiro.

U gradskom derbiju Ohandza je još jednom potvrdio da se radi o rasnom napadaču, ponovno je zabio gol u 90. minuti! Na svakoj utakmici na kojoj je igrao upisao se u listu strijelaca i svaki puta je ulazio sa klupe za pričuve u nastavku dvoboja.

Na otvaranju sezone u srazu sa rumunjskim Iasijem zabio je gol samo minutu nakon što je lopta krenula sa centra u drugom poluvremenu.

Potom je zatresao mrežu Iasija u uzvratu na Poljudu u 90. minuti i donio svojoj momčadi pobjedu i plasman u daljnje natjecanje.

U prvoj utakmici trećeg kola protiv Oleksandrije u Ukrajini upisao se u listu strijelaca u 90. minuti! Time je povećao prednost Hajduka pred uzvrat, koji se u četvrtak navečer igra na Poljudu i koji bi trebao biti puka formalnost, Splićani su ostvarili pobjedu od 3:0.

I u srazu sa Splitom ponovno isti scenarij: nakon centaršuta Kožulja, Ohandza je prekrsanim udarcem glavom pogodio lijevi gornji kut nemoćnog Duke i donio svojoj momčadi pobjedu u 91. minuti derbija Svetog Duje. Ušao je "Sveti Frane" u igru u 46. minuti, zamijenio je Ercega.

Za Hajduk je najvažnije da Ohandza iz utakmice u utakmicu pokazuje svoju igračku kvalitetu, te da poluzdrav raspoložen za davanje golova.

Marijan Pušnik do sada je pogodio s njegovim uvođenjem. Nameće se pitanje da li je to znanje ili sreća?

Jedno i drugo! Uzalud svo nogometno znanje bez sreće.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.