Zlatko Vujović: Marko Livaja dvije godine vuče Hajduk, očigledno se umorio

Ponedjeljak, 25. rujna 2023. 11:15 Napisao/la  T. B.
Zlatko Vujović
Zlatko Vujović Foto: HNK Hajduk

U nedjelju je na rasporedu najveći hrvatski derbi, Hajduk je na Poljudu domaćin Dinamu.

U ovom trenutku bijeli imaju dva boda više od modrih, aktualni prvaci odigrali su utakmicu manje:

- Naravno da Hajduk može pobijediti Dinamo, igrači trebaju odigrati fenomenalnu utakmicu u kojoj će sve štimati od prve do posljednje minute susreta. Ne smije se događati da izgube dvije utakmice protiv Istre 1961 i Gorice, točnije da prime golove u sudačkoj nadoknadi susreta. Upravo na tim utakmicama se osvajaju prvenstva. Dinamo se jako dignuo nakon početne krize koju Hajduk nije znao valorizirati, kaže jedna od Hajdukovih legendi Zlatko Vujović.

- Hajduk ima za hrvatske prilike jako dobru momčad, ali zašto nema igre, to je više pitanje za trenera Leku. Došlo je puno novih igrača koje treba uklopiti u način igre a to ne ide preko noći. Šteta, imali su odličan start, pet pobjeda za redom i umjesto da pokušaju tako nastaviti dogode im se porazi protiv Istre 1961 i Gorice. To je nedopustivo, smatra Vujović.

Od igrača koji su ljetos stigli nitko se nije iskazao kao pojačanje:

- U Hajduku mogu igrati samo klasni igrači. To više nije slučaj, gotovo svaki igrač koji je slobodan, ako nema gdje otići, dođe u Hajduka. Novi igrač mora biti najmanje pedeset posto bolji od domaćeg. Gdje su juniori koji su osvojili drugo mjesto u Europi? Bolje da igra netko od njih nego stranac koji dođe i nije svjestan što znači nositi Hajdukov dres, ističe Vujović.

Livaja nije četvrtu utakmicu za redom zabio gol

- Pao mu je moral. Dvije godine vuče Hajduk na svojim leđima. Bilo je to za očekivati. Očigledno se fizički i psihički umorio. Vratit će se on možda već protiv Dinama, zaključio je Vujović

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.