Zimska sniženja na Poljudu, Hajduk nastavlja praksu prodaje najboljih igrača za sitniš

Četvrtak, 21. siječnja 2016. 09:45 Napisao/la  Ivan Jelić

Posljednji biser je odlazak Mije Caktaša čija tržišna cijena iznosi oko 3 milijuna eura. Caktaš je potpisao za Rubin iz Kazana, Hajduku će pripasti milijun eura odštete



Čelnici Hajduka, predsjednik Marin Brbić i sportski direktor Goran Vučević, u srijedu su boravili u Madridu gdje su obavili razgovore sa predstavnicima Atletico Madrid i Betisa u svezi možebitnog transfera mladog reprezentativca Andrije Balića. Čini se da je u ovom trenutku Balić bliže odlasku u Betis, koji navodno nudi 3,5 milijuna eura odštete.

Balićeva cijena prema transfermarktu otprilike se kreće upravo oko 3,5 milijuna eura. Ako se transfer dogodi, Balić će barem biti prodan za realnu cijenu što je iznimka koja potvrđuje pravilo da čelnici Hajduka igrače prodaju za sitniš.

Posljednji biser je odlazak Mije Caktaša, ponajboljeg igrača u jesenskom dijelu sezone čija tržišna cijena iznosi oko 3 milijuna eura. Caktaš je potpisao za Rubin iz Kazana, Hajduku će pripasti milijun eura odštete.

Zdravka Mamića se može voljeti ili ne, može mu se prilijepiti etiketu da je vlastodržac hrvatskog nogometa, svašta se može zaključiti iz optužnica zbog kojih je sjedio u pritvoru, ali mu nitko ne može osporiti da je vrhunski nogometni trgovac. Mamić skuplje prodaje igrače Dinama, koji se nisu pošteno oznojili u modrom dresu, nego što čelnici Hajduka prodaju najbolje igrače. Ako ih uopće prodaju, jer su proteklih sezona Hajduk bez odštete napustili Tomasov, Čop, Kukoč, Vršajević, Bukva, Mezga... Svima su istekli ugovori.

Mamić bi Caktaša prodao za najmanje pet puta već iznos iako je bivši igrač Hajduka imao ugovorenu fiksnu odštetu od milijun eura.

Još je zanimljivija priča oko prodaje bivšeg kapetana Marija Maloče kojega su iz Hajduka potjerali navijači. Maloča je otišao u Lechia Gdansk, bijeli su od njegovog transfera kompenzirali dug prema igraču od cca. 70.000 eura. Prije nego što je potjeran iz kluba, čelnici bijelih stalno su slali poruke da su Maloča i Goran Milović najbolji stoperski dvojac lige i da zaslužuju igrati za reprezentaciju. Maloču je jednom pozvao bivši izbornik Igor Štimac, Milović je debitirao protiv Rusije u Rostovu pod vodstvom aktualnog izbor Ante Čačića.

Milović je bio na meti turskog prvoligaša Eskisehirspora, koji ponudio 225.000 eura odštete, Hajduk traži minimalno 400.000 eura. Ako se Milovićev transfer realizira, Hajduk bi za najbolji stoperski dvojac u ligi, prema promišljanju klupskih čelnika, zaradio oko 500.000 eura.

A Zdravko Mamić je prodajom stopera Joze Šimunića u Celtic, klubu uprihodio 7 milijuna eura s bonusima! Prema transfermarktu, Šimunović vrijedi otprilike isto kao Balić i Caktaš.

Kada bi barem Zdravko Mamić jednog dana potpisao za Hajduk!

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.