ŽELJKO KERUM PORUČUJE

Hajduk je gola kost! Kako opljačkati nekog takvog?

Ponedjeljak, 29. listopada 2012. 20:24 Napisao/la  I. J.

Kakav je  Brbić stručnjak? Počeo je raditi u hotelu kao nosač kufera. Andabak ga je uhljebio u Hajduku, kaže Kerum

Gradonačelnik Splita Željko Kerum u vrijeme dok je izvršni dopredsjednik Dinama Zdravko Mamić u Maksimiru držao svoj presicu, pojavio se u kafiću u sklopu poljudskog stadiona. Došao je nenajavljeno i pred novinarima održao neformalnu presicu:

 

- Gdje će otići novac Al Ittihada za Anasa Sharbinija ako Hajduk otiđe u stečaj? Zašto klub nije uzeo bankovnu garanciju. Svi pišete o dionicama Jake Anadbaka, a što je s nama ostalima? Imam 5 milijuna kuna dionica kluba! Nema ništa protiv Andabaka, čovjek se izgubio kada je postao poznat. Kakav je Marin Brbić stručnjak? Počeo je raditi u hotelu kao nosač kufera. Jako Andabak ga je uhljebio u Hajduku, jer ga više nije mogao plaćati u svojoj firmi.

 

Kerum je ovako opisao stanje u Hajduku:

 

- Hajduk je gola kost, ne može platiti struju i vodu. Čim se pojavi novac odmah se jave pojedinci kojima klub godinama duguje. Novac je otišao na sudske sporove, svaka nova uprava plaća dugove one stare uprave. Priča se o pljački! Kako ćeš opljačkati nekoga tko nema ništa! Ulica vodi Hajduk!

 

Joško Svaguša bio je zadnji Kerumov predsjednik:

 

- Svaguša je bio najbolji predsjednik u posljednjih pet godina, da ga nisam smijenio sada bi obojica bili u zatvoru je su svi bili protiv nas. Svaguša je pobjeđivao i svi su bili protiv njega. Sada izgube od Istre 1961, a cijeli stadion im plješće.

 

Hajdukov većinski vlasnik je Grad Split, dobro je znati kako gradonačelnik donosi odluke vezane za sudbinu Hajduka.

 

- Ja sam nebitan, ne znam što se meni uopće obraćaju. Pitajte Baldasara i Anđelku (op. a. Anđelka Visković, dogradonačelnica) o stanju u klubu. Ona je otišla u opoziciju, priklonila se Baldasaru (op. a, Ivo Baldasar, predsjednik SDP-a). Tko će glasati za njega kao gradonačelnika kada je bio protiv izglasavanja jamstva klubu.