Zbirka izjava Marijana Pušnika još uvijek je zabavnija od igre Hajduka!

Petak, 29. srpnja 2016. 09:30 Napisao/la  Ivan Jelić

Hajduk ne igra dobro, no to nikoga baš previše ne zabrinjava. Pušnik sa svojim "sinovima" niže pobjede i za sada ostvaruje ciljeve

Hajduk je praktično osigurao play-off Europske lige nakon uvjerljive pobjede (3:0) u srazu sa Oleksandrijom u prvoj utakmici 3. pretkola. Bilo bi pravo svjetsko čudo da bijeli ispuste prednost u uzvratu, koji se idućeg četvrtka igra na dobro popunjenoj poljudskoj ljepotici.

Konačni ishod nije pravi odnos događanja na travnjaku Nika sradiona u Oleksandriji. Prvo poluvrijeme je bilo za zaborav, još jedno u nizu slabih izdanja Hajduka.

Domaćin je prvi puta igrao u nekom od natjecanja UEFA-e, bio je bolji u prvom poluvremenu.

U nastavku zahvaljujući prije svega pogreškama vratara Levonidova, koji je izravni krivac za prvi pogodak (strijelac Ćosić), a snosi veliki dio krivice i za drugi pogodak koji je zabio Erceg. Na drugoj strani vratar Kalinić obranio je dvije velike prilike domaćina.

Splićani su došli do velike prednosti da bi "točku na i" stavio, a tko drugi nego "Frane Zolja", kao što Ohandzu od milja zovu navijači.

Na kraju se pamti samo konačni ishod, a on je za Hajduk sjajan! Nikada lošiji Hajduka, nikada lakše nije ostvario jednu važnu europsku pobjedu.

Još jednom je trener Marijan Pušnik pokazao da "ima nos", kada su u pitanju zamjene igrača.

U premijernoj utakmici u srazu sa rumunjskim CSMS Iasijem, nakon što su domaćini poslije prvog poluvremena imali vodstvo od 2:0, Pušnik je u igru uveo Saida i Ohandzu, koji su zatresli mrežu Grahovca i bijelima donijeli poravnavanje rezultata 2:2.

Potom je na otvaranju prvenstvene sezone u srazu sa Cibalijom u Vinkovcima u nastavku susreta uveo u igru Kožulja, koji je u sudačkoj nadoknadi utakmice postigao zgoditak i potvrdio pobjedu (2:0) svoje momčadi.

U uzvratu sa Iasijem, kod rezultata 1:1 uveo je Pušnik ubojitog Ohandzu, koji mu se odužio pobjednosnim golom u 90. minuti ogleda.

U Oleksandriji je u nastavku susreta na travnjak najprije poslao Ohandzu, potom Ercega što se još jednom pokazalo kao pun pogodak. Erceg u 82. minuti i Ohandza u 90. minuti zatresli su protivničku mrežu.

Od premijernog nastupa pred novinarima Marijan Pušnik je pokazao da će imati potpuno drugačiji pristup prema svim događanjima u klubu i oko njega. Odmah je jasno poručio da mu menadžeri neće sastavljati momčad, niti gurati igrače.

Nije se krzmao kazati da dvije trećine igrača iz postojećeg kadra ne bi mogli nositi bijeli dres u doba kada je Hajduk sedamdesetih godina suvereno vladao travnjacima bivše države.

Nakon katastrofalne igre u uzvratu protiv Iasija unatoč pobjedi Pušnik je na presici dobrano izvrijeđao igrače:

- Igrali su kao k...! Slobodno napišite da su se usrali...

Izjave nisu baš dobro primljene u svlačionici, javna je tajna da su izazvale zgražanje među igračima, pa čak i neku vrstu bojkota. To Pušnika nije previše uznemirilo. Prije polaska na dalek put do Oleksnadrije poručio je igračima:

- Trebaju imati muda za ovakve utakmice...

Bez obzira kako igrači i javnost prihvaćaju, Pušnik ne odustaje od svog načina komuniciranja. To radi u stilu vrhunskog šoumena.

Hajduk ne igra dobro, no to nikoga baš previše ne zabrinjava. Pušnik sa svojim "sinovima" niže pobjede i za sada ostvaruje ciljeve.

Zbirka izjava Marijana Pušnika još uvijek je zabavnija od igre Hajduka!

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.