NEMA PRODAJE HAJDUKA

Gradsko vijeće podržalo sadašnji model upravljanja

Srijeda, 09. listopada 2013. 10:27 Napisao/la  SC

Prijedlog udruge Naš Hajduk prije dvije godine bio je spasonosan, kaže gradonačelnik Baldasar

Gradsko vijeće Splita jednoglasnom odlukom odlučilo je podržati sadašnji model upravljanja Hajdukom. Sjednica održana u srijedu odvijala se u sjeni američke ponude za kupovinom većinskog paketa, odvjetnik Michael Glover boravi Splitu gdje je čekao odluku Gradskog vijeća. Amerikancima je poslana jasna poruka, nema prodaje!

Vijećnicima su stanje u Hajduku obrazložili predsjednik Hajduka Marin Brbić i predsjednica Nadzornog odbora Branka Ramljak. Konkretan prijedlog iznio je gradonačelnik Ivo Baldasar:

- Predlažem da ovom modelu damo dvije godine do reizbora novog Nadzornog odbora. Ako se do tada ovaj trend pretvori u pozitivu, tada možemo kazati da je projekt "narodnog kluba" moguć. Ako niste za to, predlažem da se Grad i mali dioničari udruže i zajedno prodaju dionice, kako ničije ne bi bile obezvrijeđene. Prijedlog udruge Naš Hajduk prije dvije godine bio je spasonosan, jer se klub depolitizirao. Zahvaljujući ovoj upravi i NO-u promijenjen je trend i ja podržavam model Našeg Hajduka. Činjenica je da je klub u minusu i ne možemo time biti zadovoljni, ali imamo nekoga tko vodi računa o tome. Gubici i troškovi se smanjuju, prihodi se povećavaju i zbog toga ih moramo podržati. Imamo tri potencijalna kupca, ponude su vrlo inteligentno sročene i vrlo su kvalitetne. Zahvaljujući polemici i razgovorima ipak smo došli do neke vrijednosti Hajduka, on nije toliko loš i ima nekakvu vrijednost, kazao je Baldasar.

Tijekom noći pred Banovinu su postavljena dva transparenta. Na prvom stoji "Prodajte Hajduk - letit će vam glave", na drugom "Pamet u glavu". Nezavisna vijećnica Marijana Puljak je istaknula da o ponudi Amerikanaca ne želi razgovarati.

- Ako se bude raspravljalo o ponudi, tražit ćemo prekid. Amerikanci nisu tema sjednice, nego Hajduk, kazala je Puljak.

Isto ili slično mišljenje imaju svi vijećnici bez obzira na stranačku pripadnost, pritisak navijača očito je veći od pritiska Amerikanaca.

Izgleda da su i ovog puta navijači odlučili o sudbini Hajduka.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.