Velike Hajdukove ambicije uoči četiri sljedeće utakmice

Četvrtak, 15. listopada 2020. 14:42 Napisao/la  Toni Bilić
Hari Vukas
Hari Vukas Foto: www.hnkhajduk

 

Nakon dvotjedne reprezentativne pauze nastavlja se domaće prvenstvo.

Hajduk u nedjelju na svom travnjaku pred gledateljima, a njih može biti shodno epidemiološkim uputama na svakoj tribini po 20 posto, dočekuje najbližeg susjeda Šibenik, povratnika u elitni razred.

Posljednji prvoligaški dvoboj ovih dviju momčadi odigran je gotovo prije devet godina, 26. listopada 2011. godine na Šubićevcu Hajduk je slavio rezultatom 2:0.

Inače, prije dvije godine, točnije 31. listopada 2018. godine, u okviru osmine finala Hrvatskog kupa Hajduk je gostovao na Šubićevcu, nakon produžetaka bijeli su prošli dalje, susret je završio pobjedom gostiju 2:1.

Uoči nedjeljnog prvenstvenog sraza Splićani se nalaze na četvrtom mjestu tablice sa osvojenih deset bodova u šest odigranih utakmica, gosti iz Šibenika trenutno su na posljednjem mjestu s četri osvojena boda u sedam odigranih utakmica.

Hajdukov trener Hari Vukas za sraz sa Šibenikom ne može računati na Stanka Jurića, ponajboljeg igrača u posljednje vrijeme koji je u dvoboju sa Goricom u prošlu kolu zaradio treći žuti karton.

Nakon sraza sa Šibenikom, hajdukovce čekaju dva uzastopna prvenstvena gostovanja, naprije odlaze u Kranjčevićevu i dvoboj sa Lokomotivom koja je u ljetnom prijelaznom roku rasprodala gotovo pola momčadi i nalazi se pri dnu tablice.

Momčad Gorana Tomića u minulom prvenstvu je bila pravi hit, u konačni su osvojili drugo mjesto, igrali su u finalu Kupa, izgubili su od Rijeke.

Sada je čeka grčevita borba za ostanak.

Bez obzira na sve probleme i nedaće domaćina, Hajduk je favorit i sve osim tri boda bi bio neuspjeh za momčad trenera Harija Vukasa.

Poslije toga gostovanja u slijedećem kolu Splićani odlaze u Pulu na dvoboj sa Istrom 1961, koja je u donjem dijelu tablice.

U ogledima sa sve tri momčadi Hajduk je favorit i osvajanje sva tri boda im je imperativ ako se žele, a želja im se boriti za sami vrh tablice.

Prije pauze u mjesecu studenom na poljudsku ljepoticu stiže Osijek s trenerom Nenadom Bjelicom, koji ne krije da mu je prvi i najvažniji cilj na kraju sezone biti ispred svojega dojučerašnjeg kluba Dinama.

S druge strane taj dvoboj za svih u Hajduku je utakmica istine.

U prvom krugu prvenstva bijeli su u Gradskom vrtu slavili sa 2:1, na klupi domaćina sjedio je sada već bivši trener Ivica Kulešević, dok je poslije drugog Tudorova "bijega" aktualni strateg Vukas vodio momčad i stigao je do pobjede.

Maksimalni učinak u četirima utakmicama bio bi jaki vjetar u leđa treneru Vukasu, momčadi, u borbi za titulu prvaka za koju navijači žive.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.