ZAVRŠEN SUDSKI PROCES

Rožić osuđen na zatvor, Buljan oslobođen

Petak, 31. srpnja 2015. 13:28 Napisao/la  SC

Vedran  Rožić je  100 tisuća tadašnjih maraka zadržao za sebe


Na Županijskom sudu u Splitu bivši direktor Hajduka Vedran Rožić osuđen je na kaznu kaznu od 10 mjeseci zatvora, dok se drugi dio presude od dodatne godine dana zatvora neće izvršiti ako Rožić u sljedeće tri godine ne počini novo kazneno djelo.

Rožić je od četiri točke optužnice osuđen za jednu, odnosno za dva djela zlouporabe povjerenja dok je Ivan Buljan oslobođen po jednoj točki optužnice.

Rožić u državni proračun mora uplatiti 362 tisuće kuna koje je bespravno prisvojio, te platiti troškove postupka od 24 tisuće kuna.

Presudom Rožiću zadovoljni mogu biti i u Hajduku. Naime, budući da je oslobođen najozbiljnije točke optužnice, koja ga tereti za 30 milijuna kuna neplaćenih doprinosa na isplate dohodaka, Hajduk iz svoje ionako osiromašene blagajne ne mora ovu svotu vratiti u državni proračun.

Rožić je osuđen jer je dvama poduzećima, Mateo-Ivan i Activa, dao kratkoročnu pozajmicu od 250 tisuća kuna koji oni nikad nisu vratili Hajduku, a Rožić je u službenim dokumentima potvrdio da su obveze podmirene.

Također, Rožić je osuđen jer je od Brace Vujića iz agencije UFA uzeo 100 tisuća tadašnjih maraka, koje je zadržao za sebe, dok je ostalih dvjesto tisuća maraka položio u Hajdukovu deviznu blagajnu.

Ako presuda postane pravomoćna, Rožić će morati vratiti navedenu svotu.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.