Većina navijača Hajduka simbolično odlučila da 2016. godina završi crno!

Nedjelja, 01. siječnja 2017. 10:16 Napisao/la  Ivan Jelić

Na kraju rezultatski katastrofalne polusezone simbolično se idealno uklopila priča oko izbora trećeg dresa Hajduka


Na kraju godine u pravilu se svode računi, što se ostvarilo od zamišljenog plana.

Što se tiče Hajduka ništa se od zamišljenog nije ostvarilo u rezultatskom smislu, dok se prodajom kapetana i reprezentativca Lovre Kalinića  u belgijski Gent u finišu godine donekle ispunio financijski plan.

Naime, predsjednik kluba Ivan Kos  na brifingu s novinarima na kojem je prezentirao ciljeve za 2017. godinu, obznanio je da klub od transfera igrača planira prihod između 25 – 30 milijuna kuna. Hajduk je prodajom Kalinića zaradio cca. 15 milijuna kuna, ukupni transfer iznosi preko 20 milijuna kuna.

Sve ostalo je daleko ispod ugleda i razine kluba sa Poljuda.

Sportski direktor Mario Branco javno je priznao da je  najveći krivac za rezultatski debakl. Svaki njegov potez bio je pogrešan.

Najprije je pogriješio u odabiru trenera,  Marijan Pušnik nema trenersku kvalitetu da bi vodio Hajduk. Čini nam se da izbor njegovog nasljednika, Španjolca Joana Carrilla, nije dobra odluka. Njegov dosadašnji trenerski opus nije impresivan.

Da ima odgovornosti, sportski direktor Branco morao je sam otići nakon rezultatskog debkla. Nije to učinio! Naprotiv, i dalje prema ugovoru ima pravo na postotak, navodno 5 posto, od svakog transfera. Ako je to istina, samo na Kalinićevu transferu Branco je  zaradio oko milijun kuna!

Sada čelnici kluba žele pod svaku cijenu prodati Nikolu Vlašića, navodno su ga spremni pustiti za 3 milijuna eura.

Kada već spominjemo Vlašića, kako je moguće da mladi igrač zaigra na humanitarnom malonogometnom turniru Četiri kafića, koji je održan 26. prosinca  u Velikoj dvorani SC Gripe, a da prije toga otkaže nastup za reprezentaciju, koja će igrati u Kini, zbog problema sa ozljedom trbušnog zida!?
 
Senegalac Franck Ohandza najvjerojatnije neće naredne sezone nositi bijeli dres, odobio je potpisati ugovor koji mu je jamčio 180.000  eura po sezoni. Njegovi zastupnici traže 250.000  godišnje.

 Spekulira se s imenima koji bi mogli doći. Prvi na listi je Dinko Trebotić, član izraelske momčadi Bnei Yehude, koji dobro poznaje Carrila, jer je s njim u mađarskom Videotonu osvojio titulu prvaka.
 
 Razmišljaju na Poljudu da vrate na posudbu Andriju Balića, koji nije niti minute zaigrao za Udinese.

 


 
 Spominju se još Petar Bosančić, stoper koji je prvi dio odigrao na posudbi u redovima drugoligaša Sesveta, zatim Nikola Žižić član Istre 1961 koji je još ranije bio zanimljiv Splićanima, Antonio Mrković, desni bek drugoligaša Solina...
 
 Na kraju rezultatski katastrofalne polusezone simbolično se idealno uklopila priča oko izbora trećeg dresa Hajduka.

 Navijači koji su platili 1.911 kuna da bi dobili dres s imenom, u glasovanju su odlučili  da treći dres "bijelih" bude crne boje!

 Čak 66 posto navijača, koji praktično vode klub posredstvom udruge Naš Hajduk, odlučili su da u 2016. godini sve završi crno!

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.