Valdas Dambrauskas: Znamo da u Varaždinu igra nije bila dobra, preuzimam odgovornost

Srijeda, 03. kolovoza 2022. 19:53 Napisao/la  T. B.
Valdas Dambrauskas
Valdas Dambrauskas

Pred Hajdukom je prvi europski ispit ove sezone.

U prvom susretu trećeg pretkola Konferencijske lige 'bijeli' u četvrtak (21 sat) dočekuju portugalsku Vitoriju Guimaraes.

- Voljeli bismo uoči uzvrata steći prednost, ali igramo protiv vrlo dobre momčadi. Ali, i mi smo kvalitetni. Tu sam deset mjeseci. Mislim da imamo bolje rezultate na gostovanjima, nego na domaćem terenu. U tri dosadašnje utakmice ove sezone nismo bili na svom nivou. Vjerujem da ćemo s ritmom utakmica napredovati. Psihološki dio se ne može odvojiti od fizičke spreme. Ovakve utakmice su najlakše za trenera. Svi žele igrati. Nema ništa ljepše nego kada istrčiš na Poljud, a navijači pjevaju. Naš posao je da im se odužimo, kaže trener trener Valdas Dambrauskas.

Novosti u igračkom kadru su:

- Situacija s Elezom je dobra. Nema problema. Prije Istre je imao lakšu ozljedu, spreman je i želi igrati. Chido je veliko pojačanje. Ima dosta iskustvo. Do sada je odradio dva treninga. Sretni smo što je došao. Trebat će mu vremena za prilagodbu, ali konkurira za nastup. Fossati nije spreman za nastup, a nema ni Nikole Kalinića, govori Dambrauskas.

Igra u Varaždinu nije bila dobra?

- Znamo da u Varaždinu igra nije bila dobra. Preuzimam odgovornost za to. Znamo što nije bilo dobro. Vjerujem da će u četvrtak biti drugačije i da možemo odigrati dobru utakmicu. Znamo da igramo protiv vrlo dobre portugalske momčadi koja zna igrati s loptom. Neće im biti lako uzeti loptu, ali mi moramo biti glavni na terenu. Analiziramo svaku utakmicu do najsitnijeg detalja. Igrači znaju da mogu igrati bolje. Od svakog igrača želimo da ima hrabrost igrati, da se ne plaši rizika i ne krije od lopte. U tri dosadašnje utakmice ove sezone nismo bili na svom nivou. Vjerujem da ćemo s ritmom utakmica napredovati. Psihološki dio se ne može odvojiti od fizičke spreme. Ovakve utakmice su najlakše za trenera. Svi žele igrati. Nema ništa ljepše nego kada istrčiš na Poljud, a navijači pjevaju. Naš posao je da im se odužimo, zaključio je Dambrauskas.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.