Valdas Dambrauskas: Želimo da Rijeka mora razmišljati kako zaustaviti Hajduk

Petak, 19. studenog 2021. 11:43 Napisao/la  T. B.
Valdas Dambrauskas
Valdas Dambrauskas

Nakon reprezentativnih akcija Hajduk se vraća prvenstvenim obvezama.

U 16. kolu HNL-a Hajduk u nedjelju (17.30 sati) gostuje kod Rijeke na Rujevici.

Momčad Gorana Tomića trenutno je vodeća na ljestvici s 30 bodova, šest više od 'bijelih'.

- Rijeka je vrlo dobro organizirana. Idemo lideru. Rijeka je na vrhu, osvojila je najviše bodova, zabila je najviše pogodaka. Znamo što je trener Tomić napravio s Lokomotivom, vidi se trenerski rukopis. Kao i svaka momčad, imaju neke stvari u kojima nisu toliko dobri. Drmić je top napadač i može naštetiti bilo kojoj momčadi. Ali, on ne može sam. Rijeka je dobra u tome što imaju kolektivnu snagu. Dobro se slažu na terenu. Želimo pokazati da i Rijeka mora razmišljati kako zaustaviti Hajduk. Mi se moramo koncentrirati na naše dobre stvari. Znam kako želim da momčad igra. Atmosfera je dobra. Analizirali smo ih dosta, vjerujem da možemo odigrati dobru utakmicu, kaže trener Hajduka Valdas Dambrauskas.

Prema statistici je Hajduk na sredini ljestvici po broju postignutih golova...

- Imam mišljenje o tome. To je vrlo komplicirano. Postoje bodovi i očekivani bodovi koji se mjere na osnovu zbivanja na terenu. Mi smo po tome u zaostatku. Momčad je po tim mjerenjima trebala imati više bodova. Rijeka je s druge strane prebacila te limite. Rijeka je zabila devet pogodaka izvan šesnaesterca. Znamo točno što trebamo raditi. Mislim da i dalje moramo biti ofenzivni. Moramo spriječiti Rijekine kontranapade i šuteve s distance. U nekim zonama smo vrlo dobri, a ja želim dodatno ojačati stvari koje mogu biti bolje.

Hajduk još uvijek ove sezone čeka na pobjedu protiv vodećih momčadi?

- Nije nikad kasno za to promijeniti. Idemo u Rijeku s ambicijom. Želimo biti Hajduk koji se ne boji. Ako želimo krenuti u proces i narasti kao momčad, ovo je pravi trenutak. Treneru je lako uoči ovakvih utakmica. Svaki igrač želi igrati. Ne trebaš pričati o podcjenjivanju protivnika. Moramo gledati sebe i prezentirati ambiciju na terenu.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.