Valdas Dambrauskas prvo mora shvatiti da Hajduk nije Gorica

Četvrtak, 04. studenog 2021. 15:06 Napisao/la  Toni Bilić
Valdas Dambrauskas
Valdas Dambrauskas

Hajduk je u utorak navečer predstavio novog trenera Valdasa Dambrauskasa, sunarodnjaka i velikog prijatelja aktualnog sportskog direktora Mindaugasa Nikoličiusa.

Njegov dolazak nije neočekivan, već danima se nagađalo kada će se dogoditi taj trenutak da se dva Litavaca nakon Gorice ponovno spoje na Poljudu.

Njegov dolaza na Poljud izazvao je raznolike komentare navijača na društvenim mrežama, jedni su oduševljeni novim potezom, drugi nisu protv novog trenera iako mu baš i ne vjeruju.

Na predstavljanju medijima i navijačima novi trener postavio se kao da je u rangu Josea Mourinha i već od prve utakmice, dvoboja protiv Hrvatskog dragovoljca, najavio novi, preporođeni Hajduk.

Objektivno, teško je to očekivati, najveća pogreška u cijelog priči je što mnogi stalno spominju Goricu, pokušavajući je usporediti sa situacijom u Hajduku.

Istina da je Dambrauskas podigao vrijednost momčadi i igrača dok je bio u Gorici, ali nije ostvario nikakav rezultatski uspjeh.

Nije osvojio prvenstvo, Kup, nije izborio plasman u jedno od europskih natjecanja.

U 30 utakmica na klupi ostvario je 54% pobjeda, imao samo šest  poraza.

U Hajduk je doveden da pokuša učiniti sve što je u njegovoj moći da ispuni neki od ciljeva koji su implementirani u Stragiji kluba za period 2021.-2027.godina.

Neće mu to biti nimalo laka zadaća, u Gorici se nije morao nositi sa svakodnevnim pritiskom s kojim se mora nositi trener Hajudka.

Osim toga, vrijeme mu nije saveznik, nitko ga neće čekati, treba početi pobjeđivati već od subote i utakmice protiv Hrvatskog dragovoljca.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.