Valdas Dambrauskas prvi ozbiljan ispit polaže na Rujevici

Utorak, 09. studenog 2021. 09:53 Napisao/la  Toni Bilić
Valdas Dambrauskas
Valdas Dambrauskas

Koliko je tanka nit između euforije i depresije najbolje oslikava trenutna situacija u svlačionici Hajduka.

Prije dvoboja s Hrvatskim dragovoljcem čelnici kluba odlučili su smijeniti Šveđanina Jensa Gustafssona kojemu se trebalo zahvaliti na suradnji još ranije, momčad je preuzeo nekadašnji trener Gorice Valdas Dambrauskas.

Novi trener nije imao previše vremena za velike promjene u svom premijernom nastupu na klupi, tek je umjesto očekivanog Atanasova u vezni red postavio još jednog igrača iz Akademije, Čalušića.

Napadački dvojac Biuk - Ljubičić uz logističku potporu Livaje, donio je tri boda nakon četiri utakmice bez pobjede.

Debitirao je Dambrauskas pobjedom i uhvatio malo zraka pred Jadranski derbi na Rujevici, koji se igra nakon stanke zbog nastupa reprezentacije.

Da bi se osobno uvjerio u kvalitetu momčadi Gorana Tomića, Litavac je u nedjelju otišao na Šubićevac gdje je nazočio srazu Šibenika i Rijeke kojega su svoju korist riješili gosti golom kapetana Smolčića.

Iako do Jadranskog derbija ima desetak dana već se među navijačima u gradu podno Marjana priča o tom susretu.

Svi se nadaju pozitivnom rezultatu, prije svega pobjedi iako bi bili (pre)zadovoljni da neporaženi napuste Rujevicu.

U prvoj četvrtini dosadašnjeg tijeka prvenstva Rijeka je na Poljudu slavila rezultatom 2:1, strijelci su bili Tomečak i Drmić, za domaćine je pogodak postigao Elez, koji je bio član šampionske momčadi trenera Matjaža Keka.

Nada se trener Dambrauskas da bi za taj ogled mogao imati na raspolaganju oporavljene Krovinovića i Vukovića, koji su itekako važni dionici na sredini travnjaka, gdje Rijeka ima niz kvalitetnih igrača.

Glavnu rolu trebali bi odigrati dvojica trenutno najboljih strijelaca lige, Josi Drmić, koji se do sada 11 puta upisao u listu te Marko Livaja koji je 8 puta pogodio mrežu suparnika.

Splićanima je nadu u bolje sutra vratio Valdas Dambrauskas, za njega je dvoboj na Rujevici prvi veliki ispit.

Hajduk nije Gorica.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.