Valdas Dambrauskas pod velikim pritiskom nakon serije poraza

Nedjelja, 21. kolovoza 2022. 14:44 Napisao/la  Toni Bilić
Valdas Dambrauskas
Valdas Dambrauskas

Tri uzastopna poraza, dva europska i jedan u HNL-u, dobrano su uzdrmali trenersku poziciju Valdasa Dambrauskasa.

Prvi europski poraz od Vitorie SC u uzvratnom ogledu bio je bez posljedica, bijeli su se plasirali u play-off Konferencijske lige.

Debakl u najvećem hrvatskom derbiju na maksimirskom travnju otkrio je sve slabosti momčadi čemu je umnogome pripomogao Dambrauskas svojim čudnim rasporedom igrača na terenu.

Najveća kritika odnosi se na taktičku zamisao da zaigra s tri stopera u zadnjoj liniji, Borevković – Awaziem – Simić vjerojatno nikada više neće igrati isto.

Poraz od Villarreala ide djelomično na dušu Litavca koji je Nigerijca Awaziema postavio na poziciju zadnjeg reda, a doveden je isključio kao stoper.

Po onome što je do sada prikazao, Awaziem neće biti u rubrici pojačanja nego prinova.

Ako se spomenutim porazima pridoda poraz u Superkupu od Dinama nakon jedanaesteraca, previše se negativnih rezultata skupilo!

Predsjednik Lukša Jakobušić, kada je preuzeo vođenje kluba, javno je obznanio da želi na klupi jednog dana vidjeti nekog iz kvarteta uspješnih trenera: Slavena Bilića, Ivana Leku, Ivana Jurića ili Matjaža Keka.

U njegovom dosadašnjem mandatu momčad su vodili Hari Vukas, Boro Primorac, Paulo Tramezzani, Jens Gustaffson te Valdas Dambrauskas.

Litavac je osvojio Kup, ostali nisu imali uspjeha.

Prvi čovjek kluba kući je vratio Livaju, L. Kalinića, N. Kalinića, Eleza, Vukovića, Mikanovića, Subašića... s ciljem da Hajduk napokon osvoji titulu prvaka.

Može li to ostvariti s Dambrauskasom?

Posljednji rezultati to ne garantiraju.

Bijele čekaju tri zahtjevne utakmice, u nedjelju s Lokomotivom na Poljudu, potom u četvrtak (25. kolovoza) uzvrat s Villarrealom na svom stadionu, te sljedeće nedjelje, 3. rujna, gostovanje u Gradskom vrtu kod Osijeka.

Shodno ostvarenim rezultatima zavist će daljnja sudbina Dambrauskasa.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.