Valdas Dambrauskas pod pritiskom prvi put otkada vodi Hajduk

Utorak, 14. prosinca 2021. 12:05 Napisao/la  Toni Bilić
Valdas Dambrauskas
Valdas Dambrauskas

Lokomotiva je zaustavila pobjednički niz Hajduka od kako je na klupu umjesto Šveđanina Jensa Gustafssona sjeo Litavac Valdas Dambrauskas.

Splićani su pod njegovim vodstvom ostvarili četiri uzastopne prvenstvene pobjede i jednu u Kupu.

Uspjeli su nakon dugo vremena pobjediti u dva derbija, oba na gostujućem travnjaku, protiv Rijeke na Rujevici i Dinama u Maksimiru.

U subotu su u Kranjčevićevoj odigrali neodlučno s Lokomotivom (3:3).

Stoperi Elez i Katić poslali su loptu u vlastitu mrežu, Splićani su pet puta tresli mrežu, dvoboj je obilježio nedosuđeni penal za Hajduk u sudačkoj nakoknadi.

Sve je to prošlost.

Prije odlaska na zimsku pauzu Hajduk čeka novi derbi, utakmica protiv Osijeka igrat će se na ispunjenom poljudskom stadionu, čelnici kluba odlučili su počastiti svoje navijače manjom cijenom ulaznica.

U dosadašnja dva ogleda Hajduka i Osijeka, momčad trenera Nenada Bjelice je bila uspješnija, slavila je u Poljudu rezultatom 2:1, dok je u Gradskom vrtu susret završio bez pobjednika (1:1).

Trenutno vodeća momčad HNL-a ne krije da u Split stiže po pobjedu, koja bi im omogućila da prezime na čelu prvoligaške kolone.

S druge strane domaćini kipte od želje da sruše niz nepobjedivosti Osijeka, koji već 15 utakmica ne zna za poraz.

Prvi puta od kako je sjeo na klupu bijelih Litavac Dambrauskas nalazi se pod velikim pritiskom.

Dvoboji s Rijekom i Dinamom imali su svoju težinu, ali ne ovakvu kakvu ima sraz s Osječanima.

Ishod derbija protiv Osijeka mogao bi umnogome usmjeriti Hajdukovo proljeće, posebice kada je u pitanju borba za prvaka.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.