Valdas Dambrauskas: Ako kaznite Livaju i Subašića, možete kazniti svih nas!

Četvrtak, 09. prosinca 2021. 15:31 Napisao/la  Toni Bilić
Valdas Dambrauskas
Valdas Dambrauskas

Nakon pobjede protiv Dinama pred Hajdukom je novi ispit. U 19. kolu HNL-a 'bijeli' u subotu (15 sati) gostuju u Kranjčevićevoj. Protivnik je Lokomotiva.

- Svi su spremni. Nakon svake utakmice ima načetih, ali nema ozbiljnijih ozljeda. Osim Kačaniklića i Diamantakosa (te već duže ozlijeđene Posavca, Eduoka i Čuića) svi ostali su spremni - rekao je trener Hajduka Valdas Dambrauskas, a zatim se dotakao Lokomotive:

- Mislim da moramo biti na zemlji i očekujem drukčiju utakmicu od one u kupu. Vraćaju im se Cokaj i Aliyu. Moramo biti spremni za tešku utakmicu. Nećemo svaki put zabiti šest pogodaka. Ako ne budemo uspavani nakon pobjede protiv Dinama mislim da ćemo odigrati dobru utakmicu.
 
Bili ste u Rijeci. Je li Hajduk bolji od Rijeke i Osijeka?
 
- Za mene je trenutno Hajduk najbolja momčad na svijetu. Volim otići uživo pogledati jer je totalno drukčije od gledanja na televiziji. Vidio sam neke stvari koje će mi pomoći u pripremi utakmice s Osijekom, iako će se njima vratiti neki igrači. 
 
Kakvu Lokomotivu očekujete u subotu?
 
- Lokomotiva je atraktivna. Imaju mlade igrače koji se ne boje igrati i uzeti rizik. Vrlo su direktni i opasni. Ali, ne boje se ni igrati 'pas igru'. Imaju individualnu kvalitetu, ali mi smo Hajduk. U dobrom smo trenutku. Imamo dobru atmosferu. Proces koji smo započeli prije mjesec dana napreduje. Ne vjerujem da će utakmica biti slična onoj u kupu. Morat ćemo se koncentrirati na drukčije stvari.
 
I dalje ste stopostotni. Pričate li s igračima o tome?
 
- Ne pričamo o porazima. Pripremamo utakmicu s ciljem da pobijedimo, i tako svaki put. Tko uđe na ovaj stadion može očekivati da će momčad ići na pobjedu. Igrači znaju što od njih želim, da rade iste stvari bez obzira na pogreške. Trenirali smo dobro, ali najvažniji trening je onaj dan uoči utakmice.
 
Jesu li igrači ostali na zemlji nakon pobjede protiv Dinama?
 
- Kada vidiš ovakvu publiku teško je ostati na zemlji. Imali su dva dana slobodno. Osjeća se da smo se emotivno ispraznili, ali danas smo odradili dobar trening i to pokazuje da smo utakmicu s Dinamom ostavili iza sebe. Pobijedili smo pet utakmica u nizu, ali i nakon toga želiš više. Kada pogledamo tablicu mi smo treći. Ako Dinamo dobije zaostalu utakmicu mi smo i dalje četvrti. Napravili smo neke dobre stvari, ali u suštini nismo napravili ništa. Za veličinu ovog kluba i kada vidimo navijače nakon Maksimira...To nam pokazuje da moramo biti odgovorni. 
 
Kako komentirate snimku na kojoj su Livaja i Subašić?
 
- Klub je izdao priopćenje o tome. Nisam siguran trebam li to komentirati. Ali, 'ajmo pogledati na ovakav način. U Rijeci smo pobijedili golom u posljednjoj minuti. Stvorila se euforija. Pobijedili smo Istru, Lokomotivu, a onda i Dinamo. Imali smo nakon toga slavlje, a onda se nakon toga pita zašto euforija? Ja izlazim iz autobusa i pjevam zajedno s navijačima, iako ne znan što oni pjevaju. Trebamo li ja i cijela momčad biti kažnjeni? Ne vidim da su igrači napravili nešto loše i da ih treba za to kazniti. Nakon utakmice smo se pozdravili sa svima u Dinamu, a na terenu je drukčija situacija. Takve stvari su se događale u prošlosti, a bit će ih i u budućnosti. Ako kaznite Marka i Danijela, možete svih nas.
 
U čemu je tajna preobrazbe Hajduka pod vašim vodstvom?
 
- Nema tajne. Svi znate da je ova momčad dobra. Hajduk ima kvalitetu. Ako želimo ostvariti nešto moramo očekivati pobjedu. Pobjeđivati Dinamo, Rijeku i Osijek i to konstantno. Moramo raditi na tome.
 
Hajduk će u polufinalu kupa na Goricu, vaš bivši klub?
 
- Bit će drukčija utakmica od prvenstvenih. Gorica je moj prvi klub u Hrvatskoj. Tamo imam dosta prijatelja. Znam većinu igrača, ali bit će to vrlo teška utakmica. No, imamo još više od dva i pol mjeseca do te utakmice. To je za nas fantastična prilka za ulazak u finale,  zaključio je Dambrauskas.
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.