Valdas Dambrauskas: Imamo kvalitetu, energiju, entuzijazam i sve što je potrebno za pobjedu

Subota, 16. srpnja 2022. 15:13 Napisao/la  T. B.
Valdas Dambrauskas
Valdas Dambrauskas

Hajduk novu HNL sezonu otvara u Puli. Protivnik je Istra, a susret na Aldo Drosini igra se u nedjelju u 21 sat.

- Za nogometnog navijača početak sezone je uvijek uzbudljiv. To je doba nade, a iza nas je najpasivniji dio godine. Znamo koliko je teško igrati u Puli. Ambiciozna su momčad s ambicioznim trenerom. Teško je znati koliko će oni biti dobri. Doživjeli su dosta promjena, stiglo je puno novih igrača. Na početku sezone uvijek ima nepoznanica, ali bez obzira to moramo gledati sebe. Nakon utakmice protiv Dinama odradili smo dobar tjedan. Čekaju nas utakmice svaki tjedan i možemo  napredovati puno brže, rekao je trener Hajduka Valdas Dambrauskas koji je Puli ne može računati na Nikolu Kalinića i Marca Fossatija.

- Bit će prisilnih izmjena, ali imamo više od 20 igrača. Na početku sezone svi vjeruju da mogu pomoći momčadi. Mislim i ja to, vidim to na treninzima, pogotovo mladi igrači koji 'umiru' za šansu. Bit će prilika za njih, ali moraju biti spremni. Ja uvijek gledam pozitivne stvari.

Je li prednost Hajduka što je igrao već jednu utakmicu?

- Sigurno. Igrali smo četiri prijateljske utakmice u Austriji. Vjerujem da će s utakmicama naša forma rasti.

Istra je protekle sezone bila vrlo neugodna?

- Mogu biti nezgodni. Imaju odličnog trenera koji ima vrlo hrabar pristup i igračima daje dobre temelje za budućnost. Sigurno imaju plan kako nas zaustaviti, ali gledamo sebe. Imamo kvalitetu, energiju, entuzijazam i sve što je potrebno za pobjedu.

Što možete poručiti navijačima?

- Oni žive za ovaj klub, žive za nadu. Uvijek govorim svima da je naša obveza vratiti im to i učiniti ih sretnima. Pokušavamo igrati napadački nogomet, biti gladni na terenu, ali u nogometu nemaš uvijek dobar dan. Mogu im obećati, da ćemo u svakoj utakmici ići na pobjedu. Nekad ćemo uspjeti, nekad ne, ali želimo da naši navijači budu sretni i pjevaju iza utakmice.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.