Valdas Dambrauskas: Dinamo je imao jedan dan više za pripremu, to je važno!

Petak, 12. kolovoza 2022. 12:39 Napisao/la  Toni Bilić
Valdas Dambrauskas
Valdas Dambrauskas Foto: HNK Hajduk/Facebook

Nakon prolaska u pla-yoff Konferencijske lige Hajduk se okreće prvenstvenim obvezama.

U subotu (21.05 sati) 'bijeli' gostuju u Maksimiru, protivnik je Dinamo.

- Nismo previše spavali kad smo se vratili. U petak ćemo odraditi taktički trening. Utakmica s Dinamom nije stvar treninga, već mentaliteta, zajedništva koje moramo pokazati na terenu. Ovo je tek treća utakmica za nas ove sezone u prvenstvu. Sezona je tek počela. Momčad pokušava uhvatiti formu. Ima još vremena i za odlaske i dolaske. Još uvijek se zagrijavamo. Znamo da je ovo najveći hrvatski derbi, a nakon prolaska u Europi u dobrom smo ritmu, kao i Dinamo kojem čestitam na prolasku protiv Ludogoreca, vrlo dobre momčadi. Dinamo je imao jedan dan više za pripremu, to je važno, ali želimo igrati napadački, preuzeti rizik. Naravno, tu je i protivnik koji će nas sigurno u tome željeti spriječiti. Mali detalji uvijek odlučuju. U šest mjeseci otkad sam tu igrali smo šest puta s Dinamom. To je stvarno raritet. Razlika je vrlo mala. U ni jednoj od naših utakmica nije se jedna momčad uspjela nametnuti na terenu, kaže Dabrauskas.

Koja je najjača strana Dinama?

- Nije moj posao govoriti o tome, već analizirati ih i nastojati neutralizirati njihove jače strane.

Kakva je situacija u momčadi?

- Osim Fossatija svi su spremni. Nakon Vitorije su dva igrača dobila udarce i upitni su. Ali, svi koji su išli u Portugal putovat će i u Zagreb, uz dodatak Nikole Kalinića.

Je li opcija u Maksimiru igrati s trojicom stopera?

- Imamo više od 20 igrača, od čega pet stopera. To je jedan od jačih dijelova naše momčadi i imam glavobolju koga izabrati. Svi odlično treniraju i zaslužuju igrati. Borevković nije imao sreće, u Portugalu je igrao Elez, odigrao odlično. Simić uvijek igra sa srcem, Chido pokazuje na treninzima koliko mu je stalo. Kristian Dimitrov nije igrao ove sezone, ali trenira dobro.

Kako komentirate eksploziju Marina Ljubičića u Austriji?

- To je očekivano. Znamo da je vrlo talentiran. Hajdukov dres je vrlo težak i taj pritisak nije lagan ni za iskusne igrače. Biuk i Ljubičić žele uživati u nogometu, ali to nije lako. Mi se borimo za titulu. U Koprivnici su obojica igrala, nismo pobijedili, prosuli dva boda, krenu kritike. Ako se sjećate utakmice protiv Šahtara, Ljubičić je u utakmici bez pritiska odigrao odličnu utakmicu. Ako se vrati u Hajduk, mislim da će biti puno zreliji. Pratimo svaku njegovu utakmicu, čestitamo mu na svakom golu i želimo mu sve najbolje. To je igrač pred kojim je velika budućnost

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.