Valdas Dambrauskas: Ako zabijemo prvi, svašta se može dogoditi u uzvratu!

Četvrtak, 18. kolovoza 2022. 23:24 Napisao/la  SC
Valdas Dambrauskas:  Ako zabijemo prvi, svašta se može dogoditi u uzvratu!

Villarreal je pobijedio Hajduka (4:2) u prvoj utakmici play-offa Konferencijske lige:

- Uzvratna utakmica će biti jednostavna za pripremu. Nije bitno koliko videa pokažeš igračima, s ovakvim utakmicama momčad raste. Bili smo naivni. U situacijama u kojima smo primali golove smo mogli puno bolje reagirati. Igrali smo protiv odlične ekipe, ali bit ćemo bolji u uzvratu. U Splitu će biti drukčije. Atmosfera će biti potpuno drugačija. Sada su igrači shvatili s kim igraju. Ako zabijemo prvi, svašta se može dogoditi u uzvratu. Čeka nas Lokomotiva za vikend, a onda ćemo se okrenuti uzvratu. Ne mogu ne biti optimističan s obzirom na grupu igrača koju imam. Znam koliko puni Poljud znači. Vjerujem da će atmosfera na tribinama i vjera navijača dati dodatnu snagu. Villarreal je top momčad. Kada se pogleda ova utakmica u napadačkom dijelu smo bili dobri. Stipe Biuk je zabio, zbog toga mi je drago. Imamo rezerve u sebi. Ali, utakmica s Lokomotivom nam je vrlo bitna. Odlično smo ušli u utakmicu, ali nismo se uspjeli resetirati nakon primljenih golova. Sve je otvoreno, kazao je trener Valdas Dambrauskas.

Koja vam je bila ideja s Awaziemom u veznom redu?

- Awaziem je veliki dio karijere igrao u veznom redu. To za njega nije ništa novo. Željeli smo bolje pokrivati središnjicu terena i suziti Villarrealu prostore. Mislim da je to bilo dobro. Vrlo je smiren u igri, može diktirati tempo. Odigrao je dobru utakmicu.

Kakva je situacija s Nikolom Kalinićem?

- Ne izgleda dobro, ali vidjet ćemo nakon detaljnijih pregleda. Vrlo je važan igrač za nas, šteta je što se ozlijedio, a tek se vratio.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.