Unai Emery: Hajduk ima povijest i sadašnjost, poštujemo ih i zato smo se pripremali!

Srijeda, 17. kolovoza 2022. 17:10 Napisao/la  SC

Veliku sam važnost pridao tome da naši igrači budu maksimalno predani i da dobro treniraju, rekao je trener momčadi koja je prošle sezone igrala polufinale Lige prvaka

Unai Emery
Unai Emery

Trener nogometaša Villarreala Unai Emery rekao je u srijedu kako je Hajduk protivnik s poviješću, sadašnjošću i velikom željom za pobjedom pa se veseli utakmici koju će ta dva kluba odigrati u četvrtak u Valenciji (20.45 sati).

- Konferencijska liga je natjecanje u Europi, a mi se uvijek veselimo takvim natjecanjima”, izjavio je Emery na konferenciji za medije.

Villarreal i Hajduk će u četvrtak odigrati prvu utakmicu 4. pretkola Konferencijske lige, a uzvrat je tjedan dana kasnije u Splitu. Pobjednik tog dvomeča će nastupiti u natjeanju po skupinama ovog natjecanja uspostavljenog prošle sezone.

- Susrećemo se s protivnikom koji ima povijest i sadašnjost. Njegovi igrači s puno želje ulaze u ove utakmice. Zbog toga ih poštujemo te smo se savjesno pripremali za njih. Veliku sam važnost pridao tome da naši igrači budu maksimalno predani i da dobro treniraju. Želim da ova utakmica bude nastavak onoga što smo dosad ostvarili. Bit će to stoga veliki ispit za nas, napomenuo je Emery.

Villarreal je tijekom priprema upisao šest pobjeda i dva remija u prijateljskim utakmicama, a u subotu je na otvaranju španjolskog prvenstva pobijedio sa 3:0 u gostima Valladolid, povratnika u prvu ligu.

- Sada počinjemo sezonu doma, doduše na stadionu Levantea, no očekujemo da nas naši navijači dođu podržati. Cilj nam je pobijediti, rekao je Emery.

Villarreal je prošle sezone stigao do polufinala prestižne Lige prvaka, gdje je izgubio od Liverpoola, no u prvenstvu je zauzeo tek sedmo mjesto kojim je izborio sudjelovanje u Konferencijskoj ligi.

- To je prošlost. Naša sadašnjost je Konferencijska liga u kojoj želimo stići daleko, naglasio je Emery koji je s Villarrealom osvojio Europsku ligu godine 2021.

- Za nas je dobar svaki rezultat kojim bismo pobijedili. Gledali smo Hajdukove utakmice i znamo njegovu razinu. Također nam doprinosi što smo već igrali protiv zagrebačkog Dinama. Hajduk je dobra momčad s internacionalcima i poznatim igračima. Zbog toga znamo da nam neće biti lako, smatra strateg Villarreala.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.