Udovica i kćer ubijenog Dina Pokrovca izgubile spor protiv Hajduka i Nike Kranjčara

Petak, 10. siječnja 2020. 16:03 Napisao/la  SC
Niko Kranjčar
Niko Kranjčar

 

Županijski sud u Splitu potvrdio je nepravomoćnu presudu splitskog Općinskog suda iz 2015. godine čime je odbijena tužba Moravke i Matee Pokrovac.

Udovica i kćer ubijenog nogometnog menadžera Dina Pokrovca, od Hajduka i Nike Kranjčara tražile su 600.000 eura s kamatama od početka 2005. godine, nakon transfera iz Dinama u Hajduk.

Tužba se temeljila na sporazumu koji je s Hajdukom potpisala tvrtka Finaco sa sjedištem u američkoj saveznoj državi Delaware.

Tvrtka je bila formalno upisana na Dinamovog direktora Tomislava Svetinu, a Hajduk je osporavao ugovor kao fiktivno ustanovljen za izbjegavanje porezne odgovornosti u Hrvatskoj.

Na suđenju je istaknuto kako je potraživanje prebačeno na udovicu Dina Pokrovca tek 2009. godine, a do tada nitko nije potraživao nikakav novac.

Nakon što su izgubile spor, Moravka i Matea Pokorvac moraju Hajduku i Niki Kranjčaru trebaju platiti 790.000 kuna parničnog troška

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.