EUROPSKA LIGA

Tudor tvrdi da bi Hajduk prošao da je kupio tri igrača

Petak, 09. kolovoza 2013. 10:39 Napisao/la  Ivan Jelić

Mi nemamo igrače kao Dila koji mogu sami napraviti razliku i riješiti utakmicu,  kaže Tudor

Hajduk je ispao od Dila Gori! Bijeli su još jednu sezonu samo dva kola bili sudionici Europske lige. Prije uzvratnog dvoboja u Tbilisiju s gruzijskim predstavnikom  na Poljudu su svi bili uvjereni da će nadoknaditi rezultatski zaostatak iz prve utakmice koja je odigrana u Splitu i koju je Dila riješila minimalnim rezultatom (1:0) u svoju korist. Trener  i igrači optimizam su gradili na dvije stvari,  da će igrati na odličnom  travnjaku i da su u prvoj utakmici propustili mnogo izglednih prilika pa  Fortuna neće ponovno biti na strani Gruzijaca.

 

Travnjak u Tbilisiju bio je poput biljarskog stola, no ni to nije pomoglo Splićanima da ostvare pozitivan rezultat. Štoviše, samo zahvaljujući sjajnim obranama vratara Luke Kalinića nisu doživjeli teži poraz. Sa druge strane samo su dva puta ozbiljnije zaprijetili domaćem čuvaru mreže: iz slobodnog udarca koji je izveo Caktaš a Revišvili  sjajno obranio te kada je Mujan pogodio gredu.

 

Tudor se očigledno kockao s početnom jedanaestoricom. Izveo je momčad bez dvostrukog strijelca u prvenstvenom srazu s Hrvatskim dragovoljcem, Franka Andrijaševića, ponovno je Bencun dobio prednost nad Mujanom, u napadu je bio potpuno odsječen i nedovoljno spreman Maglica.

 

 Još čudnija je odluka da Anđelković i Bradarić igraju na poziciji dvojice zadnjih veznih, bijelima je trebao brzi gol. Umjesto da napadne domaćine s dva  pa čak i tri napadača, Tudor je odlučio da njegova momčad ne primi gol i da ga eventualno  zabije iz neke prilike koja će se ukazati.

 

U svojoj igračkoj karijeri, posebice u dresu Juventusa, Tudor je ostvario zapažene igre i rezultate. Osvojio je sa Starom damom scudetto i Ligu prvaka, no to nisu  argumenti da će u ulozi trenera ostvariti zapažene rezultate.

 

Nažalost, Tudor  nije primijetio da Dila u sredini terena ima igrača više i da su bez većih problema prolazili kroz srednji red bijelih. Od prve minute susreta kontrolirali su situaciju na travnjaku i Hajduk je ispao od bolje momčadi.

 

 Priča da je u momčadi previše  mladih igrača ne drži vodu, Kalinić, Maloča, Milović, Vršajević, Sušić, Anđelković, Maglica ... nisu  mladi. Oni su neiskusni, za Europu su potrebni iskusni igrači. Ta činjenica abolira Tudora za europski neuspjeh  iako ne može pobjeći od dijela odgovornosti.

 

Kratka europska avantura otvara pitanje zašto sportski direktor, Šveđanin Andersson, mjesečno prima plaću od 6000 eura netto, kada nije u stanju dovesti niti jednog igrača, niti prodati nekog iz postojećeg kadra. Zbog čega je toliko plaćen za svoj (ne)rad! Ispadanje od Dila Gori samo je potvrda da Hajduk što prije treba dobiti bogatog vlasnika. Sve ostale opcije samo će produbiti agoniju kluba:

 

- Čestitam Dili na pobjedi i prolasku u daljnje natjecanje želim im da se što duže zadrže u Europi. Uvjeren sam da smo u dvije utakmice igrali bolje, no dalje ide Dila Gori koja je postigla dva gola dok mi nismo uspjeli niti jednom zatresti njihovu mrežu. Kada se sve zbroji i oduzme ostaje žal što nismo prošli gruzijsku momčad. Igrali smo dobar nogomet, no za uspjeh potrebni su golovi koje nismo postigli. I uzvratu smo nametnuli svoju igru iako ne u potpunosti. Mi nemamo igrače kao Dila koji mogu sami napraviti razliku i riješiti utakmicu, vidjeli ste kakav je gol zabio  Dolidze koji je  ušao sa klupe. Oni imaju bolje igrače. S druge strane njih je spašavao svojim obranama vratar Revišvili,  sjetite se što je sve obranio na Poljudu. Za nas je veliki hendikep bilo neigranje Kouassija u obje utakmice zbog ozljede, Maglica nije spreman. Da smo kupili tri igrača, mi bismo nastavili igrati u Europskoj ligi. U tim stvarima nogomet je vrlo egzaktan. Kazao sam svojim momcima "Glave gore, bilo je dobro". Okrećemo se sada domaćem prvenstvu i nedjeljnom derbiju s Lokomotivom u Maksimiru, kaže Igor Tudor.

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.