Tugor nikada nije izgubio od Ivkovića, Hajduk i Inter igraju prvu utakmicu HNL-a

Nedjelja, 31. svibnja 2020. 15:07 Napisao/la  Toni Bilić

Predsjednik Marin Brbić najavio je odlazk s funkcije ako Hajduk ne bude drugi, stoga je drugo mjesto više od imperativa

Igor Tudor i Tomislav Ivković
Igor Tudor i Tomislav Ivković Foto: ezadar.hr

U nastavku prvenstvene utrke koja je prekinuta zbog koronavirusa, Hajduk na praznoj poljudskoj ljepotici dočekuje pretposljednju momčad.

Dok bijeli traže bodove i put prema drugoj poziciji koja vodi u kvalifikacije za Ligu prvaka, Intera  čeka grčevita borba za ostanak u nogometnoj eliti.

Na klupi domaćina sjedi Igor Tudor, dok će na suprotnoj strani sjediti Tomislav Ivković, koji je tijekom stanke zbog koronavirusa zamjenio Željka Petrovića.

Nakon pet godina koplja će ponovno ukrstiti "Tušo" i "Tomo".

U svom prvom mandatu na klupi Splićana prije pet godina, Tudor je bio uspješniji od Ivkovića, koji je tada vodio Lokomotivu.

Ostvario je splitski stručnjak četiri pobjede, dvije utakmice su završile bez pobjednika.

U finalu Kupa Hrvatske Hajduk bio je uspješniji u dvije utakmice, kod kuće je slavio (2:1), dok je uzvrat na maksimirskom travnjaku završio bez pobjednika.

Osvojeno Rabuzinovo sunce bio je posljednji trofej koji je stigao u vitrine poljudskog stadiona.

Nastavak drugog dijela ove sezone, unatoč povratniku na klupu Igoru Tudoru koji je dočekan kao spasitelj, nije za sada ispunio očekivanja.

Ako Hajduk ne osvoji drugo mjesto, bio bi to novi veliki udarac za klub.

Predsjednik Marin Brbić najavio je odlazk s funkcije ako Hajduk ne bude drugi, stoga je drugo mjesto više od imperativa.

Da se vratimo prvenstvenom ogledu protiv Intera, koji je na rasporedu u petak od 20 sati.

Utakmica će se igrati prema uputama epidemiologa, sve utakmice igraju se bez gledatelja.

U Hrvatskoj će bijeli najviše osjetiti nedostak huka s tribina, tsto tako najviše će osjetiti gubitke kada je u pitanju zarada od prodanih ulaznica.

U situaciji uzrokovanoj koronavirusom nepoznanica će biti još više, igra se nakon duge stanke, a prve utakmice nakon ljetnih ili zimskih priprema uvijek su bile velika nepoznanica.

Nakon što je Hajduk u jeku najveće ljetne vrućine ispao iz Europe već u prvom pretkolu od malteške Gzire Union, od domaćeg Kupa oprostio se u osmini finala porazom od Gorice.

Ako Hajduk ostvari cilj osvajanjem drugoga mjesta, poljudska ljepotica izbjeći će tektonski poremećaj.

Dvoboj s Interom itekako je važan zbog pozitvne atmosfere nakon stanke.

Lijepa je spoznaja da Tudor još nije izgubio od Ivkovića.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.