Trenera ne može nitko smijeniti, Hajduk vode Igor Tudor i skupina navijača udruge Naš Hajduk

Nedjelja, 26. listopada 2014. 10:12 Napisao/la  Ivan Jelić

Igrači su profesionalci i trebaju se snaći u svakoj situaciji. Moja je glava na pladnju, ne njihova! Ako to pojedinci nisu shvatili, brzo će to shvatiti, kaže Tudor nakon neodlučenog rezultata protiv Lokomotive

Hajduk se spasio od poraza u dvoboju s Lokomotivom u finišu susreta na praznom poljudskom stadionu. Dvojac iz B-momčadi MM, Maloku i Milevskyi donio su poravnanje rezultata (2:2). Gosti su do 85. minute vodili s 2:0, Hajduk je odigrao još jednu slabu utakmicu. Po završetku susreta trener bijelih Igor Tudor nije krio svoje razočarenje:

- Zar bih trebao biti zadovoljan što smo nakon vodstva Lokomotive od 2:0 uspjeli u finišu susreta zabiti dva gola i stići do 2:2!? Ljut sam kao pas! Igrači ostaju večeras (poslije utakmice, op.a.) u karanteni na stadionu kako bi se što bolje pripremili za tešku kup-utakmicu protiv Novigrada u srijedu. O detaljima i pojedincima neću sada ništa kazati, ostavit ću to za svlačionicu. Nije bila u planu karantena, koja se može tretirati kao svojevrsna kazna ili poruka igračima. Bit će još poruka, kaže Tudor.


- Lokomotiva je imala svojih šansi da utakmicu privede kraju i da bez problema osvoji tri boda. Ne može nam se dogoditi da utakmicu odigramo u slabijem intenzitetu nego što smo trenirali uoči susreta. Sigurno da igračima nije bilo lako igrati pred praznim tribinama, utjecalo je to na njihovu igru. Igrači su profesionalci i trebaju se snaći u svakoj situaciji. Moja je glava na pladnju, ne njihova! Ako to pojedinci nisu shvatili, brzo će to shvatiti. Mladi smo, ali možemo biti još mlađi, poslao je Tudor poruku starijim igračima.

Prema našim procjenama to se odnosi na kapetana Maloču, Jozinovića, Mezgu, Gotala pa čak i na Vršajevića, koji igra slabo nakon što nije uspio realizirati transfer u inozemstvo ovog ljeta.

Hajduk od minulog proljeća igra slabo, bijeli nemaju ni igru, ni rezultate, bodovni saldo nakon 13 odigranih utakmica vrlo je skroman. Osvojeno je samo 17 bodova, što je ispod renomea kluba bez obzira na financijsku situaciju i igračkom segmentu. Unatoč slabim igrama i rezultatima Tudor i dalje vodi momčad u klubu koji je trenere mijenjao nakon jednog neodlučnog ishoda. Javna je tajna da Tudora nema tko smijeniti. Predsjednik kluba Marin Brbić nema tu snagu, sportski direktor Goran Vučević mjesecima ne komunicira s trenerom iako mu je nadređen, dok se članovi Nadzornog odbora boje reakcija navijača. Javna je tajna da Tudor zajedno sa dijelom navijača iz "Udruge naš Hajduk" vodi klub. Tužno, ali istinito!

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.