TORCIDA PROTIV AMERIKANACA

Može li američki Hajduk ugroziti poziciju Dinama?

Petak, 28. lipnja 2013. 10:48 Napisao/la  SC

Zar trebamo čekati da doživimo sudbinu škotskog Rangersa, pita Tudor

Pojava Amerikanca u Splitu mnogima izgleda kao početak klasične američke priče o uspjehu, a najava da će skupina američkih biznismena na čelu s igračem američkog nogometa Ndamukongom Suhom kupiti većinski paket dionica Hajduka izazvala je reakcije u hrvatskom nogometu. Mijenjaju li se odnosi u hrvatskom nogometu? Može li Hajduk s američkim kapitalom ugroziti poziciju Dinama?

 

Iako se o Amerikancima ne zna previše poznato je da je veza za Hrvatsku Sead Karaselimović, koji je poznat u Hajduku budući da je prošle godine splitskom klubu nudio gostovanje u SAD. Kariselimović je prijatelj glavnog operativca američke skupine odvjetnika Michaela Glovera. Nekada je igrao nogomet, educirao se za nogometnog trenera, trenirao je i tenis u rodnoj Banja Luci, poznaje Ivana Ljubičića.

 

Priča oko mogućnosti privatizacije Hajduka postala je vrlo intrigantna, većina pozdravlja dolazak američkog kapitala:

 

- Stanje na računu je nula, a plaće kasne pet mjeseci. Zar trebamo čekati da doživimo sudbinu škotskog Rangersa, da se zbog bankrota spustimo u četvrtu ligu. Ako postoji ozbiljan ulagač, onda i Hajduk mora ići tim putom kojim je cijeli nogometni svijet odavno krenuo, jer stanje je alarmantno, rekao je trener Hajduka Igor Tudor.

 

 

Svi mali i veliki dioničari uključujući najvećeg, Jaku Andabaka, spremni su ozbiljni razgovarati o prodaju Hajduka. Jedino je Torcida protiv:

 

- Nikome nije čudno da se ulagači pojavljuju baš sada kada se klub stabilizira rješava ogromnih dugova naslijeđenih od starih uprava u kojima je sjedio i maFio (Fredi Fiorentini op.a.). Nikome nije čudno da je pokretač svega toga Mamićev prijatelji i suradnik.  Hajduk je preživio puno težih razdoblja, preživjet će i ovo, a onda će te svi vi što biste ga sada prodali  od srama buljiti u pod i shvatiti koliko ste žalosni. Hajduk nikada nije išao linijom manjeg otpora, da je onda bi igrao u Beogradu. Što se nas tiče spremni smo za  rat, 100 posto mobilizacija  jer Hajduk je moj, tvoj, naš a nikada njihov. Titule su bitne, ali su ideali puno bitniji .Draži je ovakav pošteni Hajduk od igračke u rukama bogatih Amerikanaca, stoji na facebooku Torcide.

 

A Torcida zadnjih godina upravlja Hajdukom.

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.