Tomislav Mamić želi postati drugi najveći dioničar, udruga Naš Hajduk traži objašjenje

Nedjelja, 06. rujna 2015. 17:51 Napisao/la  SC

Nemamo želju kupiti Hajduk sve da nam se jednoga dana i ponudi, izjavio je Zoran Mamić


Nakon što je splitski poduzetnik Tomislav Mamić kupio veći broj dionica Hajduka, na službenoj stranic oglasila se udruga Naš Hajduk:

Udruga Naš Hajduk nakon saznanja iz medija da Tomislav Mamić Tommy otkupljuje i okrupnjuje dionice Hajduka inicirala je sastanak s ovim poduzetnikom, kako bi razbistrili situaciju i saznali koje su nakane. Razgovori su započeli te će se nastaviti u danima koji slijede, a Udruga će nakon dovršetka istih izdati priopćenje i najaviti svoje buduće korake, stoji u priopćenju.


Mamić je dogovorio otkup dionica od Jake Andabaka, od Dalekovoda i Ivana Rimca. Ako se kupovina obavi, Mamić će postati drugi najveći dioničar s 23,76 posto vlasništva. Kada bi mu Grad Split prodao 30 posto, što je zakonski moguće, Mamić bi postao većinski vlasnik Hajduka što udruga Naš Hajduk neće tako lako dozvoliti.

- Nemamo želju kupiti Hajduk sve da nam se jednoga dana i ponudi, jer nam klub kojega navijači ne doživljavaju kao svoj ne treba, izjavio je Zoran, sin Tomislava Marića, za Dalmatinski portal.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.