Tko će postati novi trener Hajduka? Spominju se Tomić, Vukas, Prelec....

Utorak, 18. kolovoza 2020. 12:58 Napisao/la  SC
Goran Tomić
Goran Tomić

Igor Tudor službeno je još uvijek trener Hajduka.

U tijeku su razgovori oko modaliteta raskidu suradnje između Hajduka i Igora Tudora, koji odlazi u Juventus gdje bi trebao biti prvi pomoćnik novoizabranom treneru Andrei Pirlu.

Naime, klub s Poljuda ima pravo na odštetu zbog prijevremenog Tudorovoa odlaska, spominje se iznos od između 300.000 - 400.000 eura.

Nakon što je postalo jasno da će Tudor trenersku karijeru nastaviti u redovima višestrukog prvaka Italije, krenuli se spekulacije o tome tko bi mogao biti njegov nasljednik.

Kao glavni kandidat spominje se trener Lokomotive Goran Tomić, koji je u minuloj sezoni ostvario najbolje rezultate u klupskoj povijesti.

Istina, Tomić je nedavno potpisao novi ugovor sa "lokosima".

Međutim, po završetku sezone momčad mu se raspala, klub je prodao nekolicinu najvažnijih, ključnih igrača i čeka ga da teška zadaća u novom prvenstvu.

Nakon što je smjenjen trener Dinama Igor Jovičević, Tomić se spominjao kao njegov nasjednik, no braća Mamić odlučili su da mlađi brat ponovno sjedne na klupu.

Tomić je u jednom intervju obznanio da mu je želja jednog dana voditi Hajduk ili Dinamo.

Možda je sada prilika da realizira tu želju.

Prvi Tudorov pomoćnik Hari Vukas jedan je od kandidata za mjesto trenera.

On će momčad voditi u narednom kolu, kada Hajduk gostuje u Gradskom vrtu.

Spominje se i ime bivšeg trenera Istre 1961 Ivana Preleca, koji je blizak sa sportskim direktorom Ivanom Kepčijom te pomoćnikom šefa Akademije Bore Primorca, Androm Fistonićem.

Sva trojica su radili u Dinama, dok je savjetnik uprave za struku Mario Stanić nosio modri dres.

Novi "dinamovac" na klupi Hajduka nakon Siniše Oreščanina?!

Teško, ali nije nemoguće!

 
Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.