Tino-Sven Sušić i Lovre Kalinić drže Hajduk u Europi i Marijana Pušnika na klupi

Petak, 05. kolovoza 2016. 18:59 Napisao/la  Ivan Jelić

Novi trener Marijan Pušnik želio je na Kaliniću i Sušiću graditi autoritet. Oduzeo je  kapetansku traku Kaliniću kao i njegovu zamjeniku Sušiću


Čudni su putovi nogometaški! Dvojac koji trenetno na "životu drže" Hajduk i trenera Marijana Pušnika, Tino-Sven Sušić i Lovre Kalinić, bili su na korak da postanu bivši igrači bijelih.

Sušić je prije četiri godine stigao na probu iz belgijskog Standarda Liege, nakon nekoliko dana provedenih sa Poljudu zadovoljio je ukus tadašnjeg trenera Krasimira Balakova.

Čelnici kluba nisu imali novaca platiti obeštećenje Standardu, vratio se na ljeto iste godine kao slobodan igrač. Trener Mišo Krstičević u njemu je vidio igrača koji bi mogao nositi igru bijelih.

Više je sjedio na klupi nego igrao, marljivo trenirao i pomalo uvjerio trenera da ima potencijal, dobivao je sve više prilika. Iskoristio je priliku na pravi način.

Međutim, tu nije bio kraj njegovim mukama, trener Igor Tudor također mu nije vjerovao na početku svog manadata. Štoviše, u jednom trenutku se našao na listu igrača na koje Tudor nije računao.

Nije ga pokolebalo, uporno je trenirao i uz Franka Andrijaševića postao najzaslužniji što su Splićani osvojili Kup Hrvatske.

Prije godine i pol dana umalo su mu čelnici kluba uništili karijeru, kada su ga na silu željeli prodati Interu iz Milana za navodnih 5 milijuna eura. Na kraju je izašla na vidjelo prava istina, nikakve službene ponude Intera nije bilo.

Dugo mu je trebalo da se oporavi od toga šoka. Sada igra u odličnoj formi, uz reprezentativnog vratara Lovru Kalinića najzaslužniji je za više nego odličan ulazak bijelih u novu sezonu.

Kalinića se bivši trener Tudor također želio pošto-potom riješiti, zatim mu je propao transfer u Aston Vilu vrijedan 6,5 milijuna eura. Svašta se priča o tome zbog čega je transfer propao, nitko do današnjeg dana nije otkrio pravu istinu.

Novi trener Marijan Pušnik želio je na Kaliniću i Sušiću graditi autoritet. Oduzeo je kapetansku traku Kaliniću kao i njegovu zamjeniku Sušiću, kapetan je postao mladi Vlašić.

Sva sreća da je Pušnik brzo shvatio da je napravio glupost! Kada je Kalinić bio spreman stati na gol, vratio mu je kapetansku traku. I pogodio!

Naime, zahvaljujući Kalinićevim obranama u uzvartnoj utakmici drugog pretkola protiv Lasija na Poljudu, Splićani su prošli dalje.

Isto tako Kalinić je bio na visini zadatka u prvoj utakmici trećeg kola protiv Oleksandrije u Ukrajini.

Dok je Kalinić "zaključao" svoja vrata, Sušić je zabio Ukrajincima dva gola.

Tino-Sven Sušić i Lovre Kalinić drže Hajduk u Europi i Marijana Pušnika na klupi.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.