Teorija zavjere: Hajduk odustao od organizacije utakmice pred praznim tribinama

Četvrtak, 09. travnja 2015. 10:55 Napisao/la  SC

Nema govora o tome da smo znali što se sprema. Inicijativa za Poljud bila je iskrena, rekao je izvršni predsjednik HNS-a Damir Vrbanović


Nakon što je UEFA kaznila HNS zbog događanja navijača na utakmici protiv Norveške, postalo je manje važno pred kojim će praznim trbinama igrati Hrvatska i Italija. Budući da je Italija trebala igrati pred punim tribinama na Poljudu, čelnici HNS-a odmah su postali akteri teorije zavjere. U Splitu su odmah posumnjali u iskrene namjere HNS-a.

– Šokirala nas je ova drakonska kazna. Nema govora o tome da smo znali što se sprema. Inicijativa za Poljud bila je iskrena, rekao je izvršni predsjednik HNS-a Damir Vrbanović, koji je utorak s čelnicima Hajduka dogovarao mogućnost da Hrvatska i Italija igraju u Splitu.

Izgleda da je Hajduk olakšao odabir praznog stadiona na kojemu će igrati Hrvatska i Italija:

- Ponižavajuće bi prema navijačima iz ovog dijela Hrvatske bilo igrati u Splitu s Italijom pred praznim tribinama, nakon što je reprezentacija tako dugo izbivala iz Splita. To zaista ne bi imalo smisla, tim više što je već prijavljen stadion u Maksimiru, kazao je član NO-a Hajduka Koceić-Bilan za dalmatinskiportal.hr.

Drugim riječima, Hajduk neće biti domaćin hrvatskoj reprezentaciji.