Teatar apsurda: Nadzorni odbor na odlasku bira trenera koji će odgovarati novom Nadzornom odboru

Petak, 22. svibnja 2015. 09:20 Napisao/la  Ivan Jelić

Aktualni Nadzorni odbor izabrat će novog trenera, koji će početi raditi taman kada se izabere novi Nadzorni odbor. Kao možebitni novi trener Hajduka spominje se Ante Šimundža


U četvrtak je istekao rok za podnošenja molbi putem javnog natječaja za izbor budućih članova Nadzornog odbora Hajduka. Pristiglo ih je 27 prema riječima pročelnika za sport Grada Splita Hrvoja Akrapa. Bira se 7 članova, dva daju dioničari kluba. Nove članove izabrat će udruga Naš Hajduk tajnim glasovanjem, a sve bi trebalo biti završeno do početka srpnja. Povjerenstvo udruge Naš Hajduk obavit će razgovore sa svim kandidatima, koji ispunjavaju uvjete iz javnog natječaja. Sve će biti obavljeno na transparentan način, što je uzrečica koja se voli rabiti kod javnih natječaja.

Apsurd je da će predsjednik Uprave Marin Brbić i Nadzorni odbor na odlasku birati novog trenera i pokušati dovesti nove igrače, odnosno prodati nekog igrača iz postojećg kadra. Od članova Nadzornog odbora na odlasku molbe za novi mandat podnijeli su Ljubo Pavasović-Visković i Ante Majić. Prvi se spominje u kontekstu novog predsjednika kluba, jer Brbić je već jednom nogom prekoračio prag izlaznih vratiju Poljuda. Novi Nadzorni odbor mora izabrati novog predsjednika, koji bira sportskog direktora i trenera.

U ovom trenutku kao možebitni novi trener Hajduka spominje se Ante Šimundža, koji je sa slovenskim Mariborom osvojio posljednja dva prvenstva Dežele. Problem je što je Šimundža izbor aktualnog Nadzornog odbora i sportskog direktora, kojima mandat uskoro ističe.

Procedura oko izbora novih članova Nadzornog odbora trebala bi biti obavljena do početka priprema, koje su zakazane za 8. lipnja. Aktualni Nadzorni odbor tako će izabrati novog trenera, koji će početi raditi taman kada se izabere novi Nadzorni odbor.

Vrlo je izvjesno da će novi Nadzorni odbor i predsjednik Uprave izabrati svog trenera, što znači da se teatar apsurda nastavlja.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.