Suspendirani Nadzorni odbor donio proračun, Hajduku treba 70 milijuna kuna u 2015. godini

Subota, 20. prosinca 2014. 17:35 Napisao/la  SC

Puno očekujemo od 2015. godine, jer su određene stvari u cijelom sustavu sporta, pa tako i nogometa, po našem mišljenju prošlost, kaže Ramljak

U Splitu se u subotu sastao suspendirani Nadzorni odbor Hajduka. Nakon sastanka predsjednica Branka Ramljak ponovila je odavno poznate stavove prema središnjici HNS-a, zanimljivije su novosti vezane za punjenje klupske blagajne:

- Uprava je prezentirala budžet za 2015. godinu za kojeg bismo mogli kazati da je vrlo realan. Uprava daje naglasak na operativnim prihodima, koji će omogućiti klubu da jednog dana može normalno funkcionirati bez prihoda od transfera. Naša očekivanja su da bi na tu razinu došli negdje krajem 2016. ili u 2017. godini, kada bi se to ostvarilo, novac od transfera mogli bismo ulagati u razvoj. Budžet je na lanjskoj razini, planirali smo manje rashode, a nešto veće prihode nego prošle godine. Očekujemo dvadesetak posto više prihoda od ulaznica i komercijalnih prihoda, a očekivanja od transfera su na razini prošle godine, oko 20 milijuna kuna. Sveukupno se radi o brojci od oko 70-tak milijuna kuna budžeta za iduću godinu, rekla je Ramljak.

- Smatramo da su rezultati na polusezoni realni sukladno resursima s kojima raspolažemo. Profilirala se B momčad, želimo što više mladih u toj B momčadi. Oko transfera nema nikakvih konkretnih stvari, kazao je sportski direktor Goran Vučević.

Što se tiče HNS-a, Hajduk traži sljedeće:

- Smatramo da je zaista došlo vrijeme za promjene. Puno očekujemo od 2015. godine, jer su određene stvari u cijelom sustavu sporta, pa tako i nogometa, po našem mišljenju prošlost. Naglasak je na zakodavnom okviru koji se nije mijenjao, zastario je u odnosu na razvijene zemlje Europe. Došlo je vrijeme za promjene, pitaju ljudi zašto Hajduk to pokreće, ali mi smatramo da smo jasno artikulirali naše zahtjeve. Oni su rezultat naših iskustava i temeljem toga ćemo i dalje tražiti jednakopravnost, veću transparentnost u nogometnim strukturama. Tražimo jednakopravnost, ali trebaju se uvažiti rezultati i ugled, koji Hajduk uživa u užoj i široj zajednici, kaže Ramljak.

Čelnici Hajduka najavili su žalbu na odluke disciplinskog suca, koji je Hajduku oduzeo 3 boda i na godinu dana suspendirao članove Nadzornog odbora.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.