Šupraha dobio više glasova od Brbića, Hajduk neće imati predstavnika u Izvršnom odboru HNS-a

Srijeda, 26. ožujka 2014. 10:18 Napisao/la  Ivan Jelić

Članovi IO NS-a Splitsko-dalmatinske županije birali su svog predstavnika u novom sazivu Izvršnog odbora HNS-a između,  tajnim glasovanjem Alojzije Šupraha je dobio 12 glasova, dok je Marin Brbić dobio 3 glasa

Na sjednici Izvršnog odbora nogometnog saveza Splitsko-dalmatinske Vinko Radovani (Hajduk) i Željko Sučić (Split) izabrani su kao županijski delegati na Skupštini, koja će se 14. travnja održati u Zagrebu i na kojoj će se birati novi predsjednik HNS-a. Za sada se kandidirao samo aktualni predsjednik Davor Šuker.

Članovi IO nogometnog saveza Splitsko-dalmatinske županije birali su svog predstavnika u novom sazivu Izvršnog odbora HNS-a između. Kandidaturu su istaknuli aktualni predsjednik Saveza Alozija Šuprahe i predsjednik Hajduka Marina Brbića. Tajnim glasovanjem Šupraha je dobio 12 glasova, dok je Brbić dobio 3 glasa. Nakon objave rezultata predstavnici bijelih u Izvršnom odboru Nikola Koceić-Bilan i Denis Kosor podnijeli su neopozive ostavke:

- Izigran je dogovor koji je Hajduk postigao sa gospodinom Šuprahom, kada se kandidirao za mjesto predsjednika nogometnog saveza Splitsko-dalmatinske županije. Dogovoreno je tom prigodom da kandidat za člana IO HNS-a bude predsjednik Hajduka Marin Brbić. Ovaj Savez ne radi u interesu našeg kluba i stoga će se svi naši članovi povući sa funkcija u Savezu, riječi su razočaranog Nikole Koceića-Bilana, inače člana Nadzornog odbora Hajduka.

To što je Šupraha izabran za kandidata za novi saziv IO-a HNS-a još uvijek ne znači da će participirati u radu nove vlasti hrvatskog nogometa. Od 21 županijskih kandidata skupštinari će izabrati njih 16.

- Po statutu HNS-a ne mogu dva kandidata iz iste županije ući u IO. Predstavnik Hajduka bio je kandidiran, glasovalo se. Nikakvog dogovora nije bilo. Predstavljam sve klubove, a u prvom redu Hajduk i Split. Svi smo mi navijači Hajduka, ako netko misli da to mogu biti samo zaposlenici kluba, to je pogrešna postavka. Ne znam čemu ljutnja, kaže Šupraha.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.