Sudbina Lukše Jakobušića i Mindaugasa Nikoličiusa u rukama su Valdasa Dambrauskasa

Četvrtak, 11. studenog 2021. 09:30 Napisao/la  Toni Bilić
Lukša Jakobušić
Lukša Jakobušić Foto: HNK Hajduk

Predsjednik Hajduka Lukša Jakobušić i sportski direktor Mindaugas Nikoličius izvukli su posljednju kartu u nastojanju da ostvare ono što su navijačima obećali.

Tijekom ljetnog prijelaznog roka šef struke „Niko“, uz blagoslov  prvog čovjeka Lukše, doveo je čak 15 igrače, neki su poptpisali ugovore s klubom (Livaja, Krovinović, Vuković, Elez, Lovrencsics, Fosatti, Subašić, Melnjak), neki su stigli na posudbu (Kalinić, Mlakar, Katić), neki se vratili s posudbe (Sahiti, Čalušić, Eduok).

Već dugo vremena se špekulirao da bi Valdas Dambrauskas mogao postati trener Hajduka, veliki prijatelj i sunarodnjak Nikoličiusa preuzeo je momčad nakon što je smijenjen Gustafsson.

Ako Dambrauskas ne uspije u svojoj dovesti Hajduk do titule nakon punih 16 godina, tada Jakobušić i Nikoličius ne trebaju čekati da budu smjenjeni, samo moraju otići.

Osim što je doveo za trenera svojeg velikog prijatelja, Nikoličius je najavio da će u zimskom prijelazom roku dovesti najmanje četri igrača.

Najavio je da im treba desni bek, koji bi bio zamjena Lovrencsicsu kada Mađar ne bude mogao igrati, momčadi treba još jedan vezni igrač, zatim napadač jer nisu zadovoljni učinkom Slovenca Mlakara, te lijevo krivo koje bi bio ispomoć mladom Biuku.

Ako uspije u tom svojem naumu značlio bi to da je na Poljudu u manje od šest mjeseci stiglo dvadesetak igrača.

Od igrača koji su do sada došli tek je Livaja pravo pojačanje.

Najvažniji u galeriji svih mogućih i nemogućih likova koji su proteklih godinu dana prodefilirali Poljudom je Valdas Dambrauskas, sudbina i budućnosti kluba u njegovim rukama.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.