STIPE PLETIKOSA NAJAVIO

Došlo je vrijeme da zaključim igračku karijeru

Četvrtak, 24. rujna 2015. 17:52 Napisao/la  Ivan Jelić

Imam 36 godina, supruga i djeca sada su mi najvažniji. Dugo sam živio bez njih, kaže Pletikosa

Susret s bivšim čuvarom mreže Hajduka, Šahtjara, Tottenhama, Spartaka iz Moskve, Rostova i hrvatske nogometne reprezentacije uvijek je zanimljiv, Stipe Pletikosa ovog puta ponudio nam je ekskluzivu. Pletikosi je ljetos istekao četvorogodišnji ugovor sa ruskim prvoligašem Rostovom, odlučio se vratiti u Split. U krugu obitelji, supruge i troje malodobne djece, nije razmišljao o završetku uspješne karijere.

- Nakon što mi je istekao ugovor sa ruskim prvoligašem Rostovom, čelnici kluba su mi ponudili novi, financijski još bogatiji ugovor, što sam apriori odbio. Želio sam se vratiti kući i biti s obitelji, odnosno braniti za klub koji neće biti daleko udaljen od Splita. Imao sam dvije sjajne ponude, jednu iz Londona iz kluba koji igra u Premiershipu, te iz Njemačke od jednog bundesligaša. Nismo se uspjeli dogovoriti, kaže Pletikosa.

Karijera:
Hajduk  1996 - 2003
Šahtjar 2003 - 2007
Hajduk 2005 - 2006 (posudba iz Šahtjara)
Spartak Moskva  2007 – 2011
Tottenham  2010 - 2011 (posudba iz Spartaka, Moskva)
Rostov  2011 - 2015

Znači li to da ste zaključili karijeru?

- Najvjerojatnije! Imam 36 godina, mislim da je došlo vrijeme da zaključim igračku karijeru. Supruga i djeca sada su mi najvažniji, dugo sam živio bez njih, nije to bilo lako izdržati kao što mnogi misle.

Razmišljate li postati trener ili pak trener vratara?

- Ne zanima me trenerski posao. Ostati ću u nogometu, a u kojoj funkciji još ne znam.

Na svakoj ste utakmici Hajduka na Poljudu?

- Mislim da svi mi koji volimo Hajduka trebamo podržati mlade igrače. Ima tu nekolicina vrlo talentiranih mladih igrača, koji su već sada na meti bogatih europskih klubova. Znam da će ih teško biti zadržati, ali klub treba naći način da to nekako učini. Samo ako ostanu 2-3 godine zajedno, Hajduk može nešto više učiniti u hrvatskom i europskom nogometu, zaključio je Pletikosa.

Nema nikakve dvojbe da je Stipe Pletikosa zaslužio da mu Hajduk i HNS prirede dostajan oproštaj. "Stipe Veliki" čak 114 puta branio je boje naše najbolje nogometne vrste, a s Hajdukom je osvojio prvenstvo u sezoni 2000/01 i  Kup u sezoni 2002/03.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.