Stipe Biuk i Marin Ljubičić stagniraju početkom ove sezone

Utorak, 05. listopada 2021. 19:25 Napisao/la  Toni Bilić
Stipe Biuk
Stipe Biuk Foto: HNK Hajduk

Nije novost konstatacija da Hajduk uništava svoju "dicu".

Mnogi mladi, talentirani igrači koji su ponikli u omladinskoj školi nisu dobili pravu priliku da se iskažu u punom sjaju.

Nećemo otići daleku već u vrlo blisku prošlost.

Jedan od tih "bilih tića", koji nije dobio pravu priliku je vratar Ivo Grbić, koji je praktično potjeran iz kluba prije nekoliko sezona.

Otišao je u Lokomotivu gdje je sjajnim obranama zainteresirao mnogo bogate europske klubove.

Prošle sezone potpisao je za Atletico gdje je učio od možda ponajboljeg vratara na svijetu Jana Oblaka, od ove sezone čuva vrata francuskog prvaka Lillea.

Nema nikakve dvojbe da je Stipe Biuk nogometni dragulj, koji u svoje redove žele dovesti bogati europski klubovi.

Čelnici kluba navodno ga ne žele prodati za manje od 15 mil. eura.

I dok se u uredu vrti lova, Biuk na terenu ne igra kako se  od njega očekuje, posebice nakon blistavih partija u završnici prošlog prvenstva.

Nastupio je ove sezone u 10 službenih utakmica, niti jednu nije odigrao do posljednjeg sučevog zvižduka, niti jednm se nije upisao u listu strijelaca, nije imao niti jednu asistenciu.

Usporedbe radi, u drugom dijelu prošle sezone tri puta se upisao u listu strijelaca, imao je tri asistencije dok je trener bio Talijan Paolo Tramezzani.

Do sada je ukupno odigrao 21 utakmicu.

Na posljednoj utakmici protiv Osijeka u Gradskom vrtu nije ga bilo niti u zapisniku, navodno se nije osjećao dobro.

Dan kasnije bez problema se javio izborniku U-21 reprezentacije Igoru Bišćanu uoči utakmica protiv Norveške i Azerbajdžana u okviru kvalifikacija za europsko prvenstva.

Drugi U-21 reprezentativac, Marin Ljubičić, nema tretman koji zaslužuje.

Najbolji strijelac prošlogodišnjeg juniorska prvenstva Hrvatske dobio je priliku igrati na 11 službenih utakmica, samo je protiv trećeligaša Primorca (B) odigrao svih 90 minuta.

Njegova podaci u dosadašnjem tijeku sezone nisu nešto posebno, nije se niti jednom upisao u listu strijelaca u prvenstvu, nema niti jednu asistenciju.

Bio je dvostruki strijelac u pobjedi nad Tobolom u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu, zabio je gol u pobjedi nad Primorcem iz (B) u šesnaestini finala Kupa Hrvatske.

Biuk i Ljubičić se kvalitetni mladi igrači, Hajduku se ne bi trebao ponoviti  Grbićev slučaj .

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.