Stanko Poklepović: Razvoj ćemo trenutno staviti u drugi plan, u ovom trenutku bitan je rezultat

Utorak, 03. ožujka 2015. 16:10 Napisao/la  Ivan Jelić

 Meni je drago što se novinari koriste ukrasnim pridjevima poput borbeni ili agresivni, ali mislim da momčad nije zaslužila izraze katastrofalno ili blamažno, kaže Poklepović

Nogometaši Hajduka u srijedu od 17 sati igraju uzvratnu utakmicu četvrtfinala Kupa protiv Vinogradara. Susret je najavio trener 'bijelih' Stanko Poklepović na sebi svojstven način.

- Proljeće je, sve se budi, cvatem na svim stranama osim na jednoj. Ovo je natjecanje koje je izuzetno važno pa mu stoga dajemo maksimalnu važnost, ali nismo još sigurni kako ćemo ukomponirati svih 11 ili 14 igrača. Sigurno ćemo pokušati odmoriti neke igrače, ipak je rezultat iz prve utakmice nedostižan. Ja ne znam kakav je Vinogradar, kažu da je odličan, da vole igrati, a mi u Kupu želimo doći najdalje što možemo, kaže Poklepović.

Hoće li priliku dobiti mlađi igrači koji manje participiraju u igri?

- Hajduk nije mlad ili star, jer su mladi praktički svi. Ne možemo ovu utakmicu prepustiti stihiji, već ćemo dati šansu onima koji zadovoljavaju određene kriterije. Ne bih govorio o starima i mladima. Hajduk ima potencijal, ali kroz vježbu i igru ćemo ga nastojati razvijati. Igrači su igrači, doživljavaju teško ovakve stvari, bili su ljuti na sve što se događalo. Tvrdim kako je momčad trkački odradila utakmicu izvanredno. Obično se igračima zviždi kad su u lijenom i posprdnom izdanju, ali ovaj put to zaista nije bio slučaj. Igrači su bili bijesni, bacali su stolice po svlačionici, ostao sam 'paf', ali to nije za novine. Momčad je uzdrmana, ali moram reći nešto što mi je na duši. Meni je drago što se novinari koriste ukrasnim pridjevima poput borbeni ili agresivni, ali mislim da momčad nije zaslužila izraze katastrofalno ili blamažno. Imali smo posjed 67-33, ali ne na bazi tiki-taka igre nego agresivne i igre pune prilika i pritiska. Igrači su se maksimalno potrošili, ali nisu uspjeli doći do rezultata. Njihovo obezvrjeđivanje u tom smislu nije dopušteno, jer oni su se borili do kraja, i to fanatično. To su vaše vrlo teške riječi. Momčad nije ni blizu maksimuma, a mi u tom rastu moramo izvući rezultat. Nadam se kako će kroz taj proces doseći vrijednost. Međutim, razvoj ćemo trenutno staviti u drugi plan, jer je rezultat ono što je bitno za klub u ovom momentu. Nitko ne kaže da se neće promovirati mlade igrače, ali to će se dogoditi kroz rezultat, jer moramo stvoriti predispozicije da se to ostvari. Balić je sada ušao u teškom trenutku, sjajno je reagirao, ali onakav težak moment nije pravi za mladog igrača, zaključio je Špaco.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.