PONOVO NA KLUPI

Stanko Poklepović novi trener Hajduka

Četvrtak, 19. veljače 2015. 16:30 Napisao/la  I. J.

Žao mi je što je Igor Tudor otišao, nije to smio napraviti,  kaže Poklepović


Stanko Poklepović odmah je prihvatio poziv s Poljuda, iskusni stručnjak (76) četvrti put u dugačkoj karijeri preuzima Hajduk:

- Nisam došao da se prilagođavam, ovo je interventna situacija u koju sam morao uskočiti. Mislim da je to dobro rješenje u ovom trenutku, kad je Reja odustao. Učinit ću sve da Hariju Vukasu i ostalima u stručnom stožeru pomognem u delikatnom trenutku. Nisam gledao utakmicu protiv Rijeke, ali znam sve. Znam tko igra, tko ne igra. Hajduk ima potencijal, treba ih samo rasporediti po terenu, pretpostavljam da to Hari Vukas zna. Zajedno ćemo napraviti najbolje što budemo mogli, najbolji rezultat koji je primjeren ovom trenutku. Treba što prije dignuti momčad, žao mi je što je Igor Tudor otišao, nije to smio napraviti. U ovom trenutku Hajduk je ispred svega, ispred Brbića, Vučevića, Špace..., kaže Poklepović koji priznaje da je poziv dobio i prihvatio u četvrtak, dan nakon što su u Rijeci propali zadnji pregovori s Edoardom Rejom

- Vučević me prvi zvao, ja sam rekao da sam na dispoziciji. Razgovarao sam s predsjednikom Brbićem vrlo kratko, jer nema sada ni vremena za dugačke razgovore. Treba napraviti odmah sistematizaciju i raspored, izjasniti se u stvaranju igračkih vrijednosti, u korištenje igrača i provođenje transfera. Navijači trebaju biti mirni i strpljivi, kakvi su uvijek bili, govori Poklepović.

Što se tiče ugovora, Poklepović nije Reja:

- Ugovori jesu važni, ali nisu primarni, ovo je interventna situacija koju treba pebroditi.

Sportski direktor Goran Vučević pojasnio je izbor:

- Edoardo Reja je bio naš prvi izbor, ali nismo više mogli čekati njegovu odluku. Bio nam je nužan trener koji će odmah preuzeti momčad. Imali smo i drugu opciju, Victora Munoza, španjolskog trenera koji je bio jako zainteresiran za dolazak. Međutim, klub je procijenio da u ovom trenutku ne može ulaziti u rizik s njim. S obzirom na trenutačnu situaciju nismo željeli baciti u vatru dva mlada i kvalitetna trenera kao što su Hari Vukas i Marijo Osibov nego smo se odlučili za iskusnog trenera kao što je Stanko Poklepović. S njim sam osobno često bio u kontaktu. Šjor Stanko se spremno odazvao i stavio na raspolaganje Hajduku. Njegov zadatak je da izvuče maksimum iz kadra kojeg ima, kaže Vučević.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.