Stanko Poklepović: Izuzetno poštujem sve što je u Osijeku napravio iskusni Ivo Šušak

Petak, 06. ožujka 2015. 16:17 Napisao/la  Ivan Jelić

Svjesni smo činjenice koliko su im bodovi potrebni, ali nisu ništa manje potrebni i nama u borbi za poziciju koja vodi u Europsku ligu, kaće trener Hajduka

Pobjeda nad Vinogradarom i prolaz u polufinale Kupa Hrvatske barem je donekle smirila situacije na Poljudu i unijela malo mira u svlačionicu bijelih. Iskusni trener Poklepović može malo lakše čekati prvenstveni dvoboj s Osijekom u Gradskom vrtu. Za sraz sa Osječanima ne može računati na požutjelog Caktaša, ozlijeđenog Gotala, dok su pod znakom pitanja nastupi Maglice i Sušića, koji su zbog zdravstvenih problema preskočili uzvratnu utakmicu Kupa protiv Vinogradara koja je odigrana na Poljudu:

- Poštujem Osječane, jer sam u dva navrata bio trener momčadi iz Gradskog vrta gdje sam uvijek bio izuzetno dobro primljen. Isto tako izuzetno poštujem sve što je u kratkom vremenu napravio iskusni Ivo Šušak. Uspio je pokrenuti momčad koja uvjerljivom pobjedom u prošlom kolu nad Zagrebom u Kranjčevićevoj pokazala koliko nas kvalitetan protivnik ugošćuje. Unatoč svemu mi imamo svoje želje, a naša prva želja je da ostvarimo pobjedu. To neće biti nimalo lako, Osječani se i nadalje nalaze u nezavidnoj situaciji na prvoligaškoj tablici, traže načina kako što prije izađi iz opasne zone ispadanja. Svjesni smo činjenice koliko su im bodovi potrebni, ali nisu ništa manje potrebni i nama u borbi za poziciju koja vodi u Europsku ligu, kazao je trener Poklepović.

Kako mislite ostvariti pobjedu?

- Čvrstom i agresivnom igrom, trkači trebamo biti na razini kakvoj smo bili u ogledu sa Zadrom. Domaćini neće od prve minute jurnuti prema našim vratima, Šušak je preiskusan trener da bi to učinio, zna on dobro tko i što je Hajduk bez obzira što u ovom trenutku nismo onakvi kakvi bismo trebali biti. Očekujem jednu tvrdu utakmicu u kojoj će moji igrači odgovoriti na pravi način, zaključuje Poklepović.