Stanko Poklepović: Hajduk je dobro postupio odabravši mene, jer ja sam praktičar

Nedjelja, 22. veljače 2015. 16:44 Napisao/la  Ivan Jelić

Sretan sam i zadovoljan što se gospodin Poklepović odazvao i spremno uhvatio posla, a mi smo dobili trenera koji je na tragu vizije i strategije za koje se klub zauzeo od kada sam došao ovdje, kaže Vučević

Sportski direktor Hajduka Goran Vučević osjetio je potrebu obratiti se javnost dan nakon poraza od Lokomotive:

- Ne bih se previše osvrtao na situaciju od odlaska Tudora. Sretan sam i zadovoljan što se gospodin Poklepović odazvao i spremno uhvatio posla, a mi smo dobili trenera koji je na tragu vizije i strategije za koje se klub zauzeo od kada sam došao ovdje. Trenutak u sportskom dijelu nije idiličan, nitko nije za odlaske igrača, ali kad igrač želi otići, a klub je u financijskoj situaciji kakvoj je, onda je to neminovnost. Priznat ćete sami da nije nimalo lako, u utakmici protiv Lokomotive glavni igrači bili su Vlašić i Balić, obojica 1997. godište. To nije prirodni nego ubrzani put, ali je naša realnost. U situaciji kad klub ima problematičnu situaciju, siguran sam da je Špaco čovjek koji će momčadi dati novu dimenziju, rekao je Vučević i prepustio riječ novom treneru:

- Ova situacija je došla naglo, iznenadno, odlukom Tudora, koji po meni to nije trebao napraviti. Mislim da je Hajduk dobro postupio odabravši mene, budući da sam praktičar. Nastojat ćemo provesti tri strateška određenja: stvarati, koristiti i transferirati igrače. Kako sam dugo bio ovdje, prepoznajem sve živo, ušao sam direktno u trening. Molim vas za maksimalno uvažavanje, prihvatit ćemo svaku kritiku koja je argumentirana. Ovo je Hajduk, nitko iznad njega ne može biti. Još sam fizički i umno vitalan, bit ću u službi kluba. Agonija se uvukla u mladi kadar igrača. Izostala je i tehnička i taktička izvedba. Kažu mi da je angažiranost bila bolja, ali ja to ne mogu prihvatiti. Uvijek je čovjek razočaran kad izgubi utakmicu. Imamo perspektivu, ali moramo paziti na rezultat, kaže
Poklepović, koji se nije htio zamarati sudačkim odlukama:

- Kažu vratar Kalinić i Milović da je gol postignut rukom. Gotal je postigao europski gol, to nije ofsajd. A bio je vrhunski gol. Treći pogodak, kojega je postigao Vlašić, bilo je zaleđe. No, ne možemo se na to osvrtati, oni su bili bolji od nas, kaže Poklepović koji je u momčad vratio Jozinovića.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.