SPLIT - HAJDUK Pušnik zahvalio Lokici na pomoći, poručio mu da ga ne može iznenaditi

Subota, 30. srpnja 2016. 17:58 Napisao/la  Ivan Jelić

Nisam čarobnjak da znam kako će Hajduk u nedjelju igrati, govori Pušnik

Trener Hajduka Marijan Pušnik uoči nedjeljenog (21) gradskog derbija protiv Splita u Parku mladeži najprije osvrnuo na dvoboj u Ukrajini protiv Oleksandrije...

- Čestitao sam momcima na drugom poluvremenu. To nije ono što očekujem, ali o tome možemo pričati tek u rujnu, kad složimo kockice. Puno je stvari koje nedostaju. Kada neki igrač dođe, treba mu pola godine da se prilagodi, dok za trenera nema alibija. Zaista čestitam igračima. Startali smo super, imamo dobar rezultat u Europi i prvenstvu, ali to ne znači ništa ako ne pobijedimo Splita. Hajduk će i gubiti, ali za tri-četiri dana je opet nova utakmica, nova prilika. Sve više tim postaje homogen. Govor tijela je bio odličan, Kale je komandirao obranom, svi su trčali u zagrljaj nakon zgoditka. Vrlo sam realan, prve moje riječi su bile - nema euforije. Odmah se sve zapalili u Splitu, ali to je velika opasnost. Moramo spustiti igrače na zemlju, start je dobar, ali to ne znači ništa. Neki se pale na Split, neki na Rijeku, svi na Dinamo, ali svaka utakmica nosi tri boda. Moram se nasmijati kada netko kaže da nismo spremni zbog grčeva, ali to može biti i zbog ogromnog napora. Pogledajte Kožulja, pretrčao je 12 kilometara. Treba pogledati trening, pitati. Ako neko misli da je slučajno pao gol iz kornera na prvu stativu, dođite pa pogledajte trening, kaže Pušnik koji je okrenuo Splitu:

- Sve smo analizirali, moj kolega Lokica je novi trener. Ono što su igrali protiv Lokomotive sigurno će igrati i u budućnosti, zgusnuta obrana i brzi kontranapad. Sigurno može iznenaditi s nekom rošadom, ali nema puno tajni. Tudor i Šimić nisu još spremni, Jefferson je pretrpio ozljedu koljena, njega neće biti protiv Splita. Za mene nema toliko važne utakmice da stavljam ozlijeđenog igrača na utakmicu. Protiv Splita ćemo tražiti pobjedu.  Vidim da su igrači navikli da trening prije utakmice nije jak, kod mene to nije tako. Split ima nekoliko opasnih igrača, pripremit ćemo se za njih. Kolega Lokica nas može iznenaditi. Znam ga, zahvalio sam mu se i za podatke iz Rumunjske. Na terenu ga želim pobijediti. Međutim, nisam čarobnjak da znam kako će Hajduk u nedjelju igrati, govori Pušnik, koji je svjestan da momčad može pasti nakon europske utakmice:

- To je pitanje karaktera igrača, baš kao i njihove fizičke spreme. Momci su na pravom putu, ali to ne znači da ćemo pobijediti sve utakmice do kraja. Igrali smo dobra poluvremena protiv Slavije, Splita, Žalgirisa, Oleksandrije. Govorim igračima ono što je istina, ali u svlačionici. Oni vide da ta kritika nije osobna, nego da Hajduk bolje igra. Svaka utakmica je značajna i svaka nosi ista tri boda. Sada sam kao zamijenio neke igrače koji su zabijali golove, pa sam dobar trener, a onda ću napraviti sto zamjena, a nitko neće zabiti, pa ću biti loš trener, zaključuje Pušnik.

Vjekoslav Lokica uoči gradskog derbija protiv Hajduka kaže sljedeće:

- Utakmica je nešto kasnije, počinje u 21 sat, nadam se ugodnom vremenu i rezultatu za nas. Očekujemo daljnja poboljšanja u našoj igri, očekujem da bar uzmemo bod. Želimo ne gubiti utakmice. Hajduk je favorit, ali oni uvijek ne pobjeđuju. Nisam puno gledao Hajduk, samo u Ukrajini, imamo puno problema. U ovakvoj situaciji moramo biti koncentrirani samo na sebe, kaže trener momadi koja deset utakmica nije postignula pogodak:

- Nije jednostavno i lako, radili smo realizaciju i protok lopte, moramo doći do situacije da možemo poentirati. Kako smo ušli u ovu situaciju, tako moramo i izaći iz nje, smatra Lokica.

Lokica je ovako odgovorio na Pušnikove komplimente:

- Prijatelji smo, igrali smo jedan protiv drugog. On je osebujan čovjek, iznimno ga cijenim, logika je da pomognem.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.