Špacina pirja ništa nije promijenila, hoće li privremeni trener Hajduka dočekati kraj sezone!?

Ponedjeljak, 06. travnja 2015. 10:35 Napisao/la  Ivan Jelić

Hajduk je pod Poklepovićevim vodstvom od mogućih 18 osvojio 5 bodova, u sedam posljednjih utakmica ostvarena samo jedna pobjeda

Stanko Poklepović Špaco nije uspio pokrenuti Hajduk kako su to od njega očekivali čelnici kluba, koji su mu ukazali povjerenje. Špaco je postao više zanimljiv zbog izjava poput "igrat ćemo pirju (ljevak za vino, op. a), "otčepit i začepit ćemo Dinamo", "trebamo samo napraviti beton pred našim vratima"... nego zbog rezultata!

Na klupu je sjeo pred utakmicu sa Lokomotivom koju su Splićani izgubili u Kranjčevićevoj rezultatom 1:2, potom su bijeli kod kuće odigrali sa Zadrom 2:2 nakon što su gubili 0:2. Uslijedila je jedina pobjeda pod Poklepovićevim vodstvom, u Gradskom vrtu Hajduk je pobijedio 1:0 golom mladog Andrije Balića.

Najveći hrvatski derbi, sraz Hajduka i Dinama na Poljudu, završio je bez pobjednika rezultatom 1:1, domaćini su gol primili u 94. minuti, Machado je spasio da "modri" ne dožive poraz u dosadašnjem tijeku sezone. Slijede dva uzastopna poraza od Zagreba (0:2) u Kranjčevićevoj te na Veliku subotu u gradskom derbiju od Splita na poljudskoj ljepotici (1:2).

Hajduk je pod Poklepovićevim vodstvom od mogućih 18 osvojio samo 5 bodova, nije pomogla bijelima niti Špacina "pirja". Prije nego što je aktualni trener preuzeo momčad nakon neočekivane ostavke Igora Tudora, momčad je vodio Hari Vukas. Na otvaranju proljetnog dijela Splićani su kod kuće pobijedili Slaven Belupo (2:1), da bi u Jadranskom derbiju na Kantridi doživjeli uvjerljiv poraz od 0:3.

Nakon 8 odigranih utakmica u nastavku sezone Hajduk je od mogućih 24 osvojio samo 8 bodova. U sedam posljednjih susreta ostvario je samo jednu pobjedu (Osijek u Gradskom vrtu) stoga ne čudi što je Poklepović nakon poraza od gradskog rivala Split otkrio:

- Moram obaviti temeljitu analizu stanja momčadi, svakog igrača, porazgovarati s igračima i čelnicima kluba. Nešto treba mijenjati, zaključio je Poklepović.

Lako je moguće da od rezultata prve utakmice polufinala Kupa protiv Splita ovisi hoće li Hajduk ponovo mijenjati trenera. Poklepović je doveden kao privremeno rješenje do kraja sezone, ali njegov angažman ništa nije riješio. Naprotiv!

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.