SJAJ I BIJEDA

Amerikanci poslali ponudu, Torcida skuplja milostinju

Utorak, 02. srpnja 2013. 17:23 Napisao/la  Ivan Jelić

O ponudi će se raspravljati na Gradskom vijeću, predložit ću da se raspiše referendum, kaže Baldasar

U Banovinu je stigla konkretna ponuda američke grupacije koja želi kupiti Hajduk, potvrdio je to i sam  gradonačelnik Splita Ivo Baldasar:

 

- Ponuda je stigla, kao što sam već mnogo puta kazao, obavit ću razgovor sa ostalim dioničarima, predsjednikom Uprave kluba, članovima Nadzornog odbora. O ponudi će se raspravljati na sjednici Gradskog vijeća, vijećnicima ću predložiti da se raspiše referendum na kojem bi građani odlučili o sudbini kluba, kaže Baldasar.

Doniraj 30 kuna za Hajduk!
Hajduk prvu utakmicu drugog pretkola kvalifikacija za Europsku ligu zbog kazne UEFA-e igra bez gledatelja. Kada su u pitanju europske utakmice Poljud je uvijek bio dobro popunjen, bijeli su zaradili od prodanih ulaznica. Budući da će ovoga puta izostati zarada od prodanih ulaznica Torcida je pokrenula akciju: Doniraj 30 kuna Hajduku, koja traje od 02. do 20. srpnja.  Najmanji iznos koji se može donirati  je 30 kuna. Na taj način navijači žele barem malo  pomoći klubu koji se nalazi u teškoj financijskoj situaciji.

Gradonačelnik nije želio otkriti detalje ponude, Amerikanci su najavili da će oni to učiniti ako to Grad ne uradi:

 

-  Ako Amerikanci to žele, neka učine. Njima se očito žuri, a mislim da nema nikakvog razloga za žurbu, treba poštovati proceduru, zaključio je  Baldasar.

 

U Splitu je ostao odvjetnik američkih investitora Michale Giover zajedno sa savjetnikom Seadom Karaselimovićem. Navodno su poručili da će do četvrtka čekati odgovor na ponudu koju su poslali u Banovinu, Grad Split kao većinski vlasnik Hajduka ima 56 posto dionica.

 

 

 

 

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.